Canon用戶討論區(9)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
好 唔該巴打意見
都係ga 我見豐澤都係920$
有冇Sigma 35 Art 巴打用緊 係咪單反會有機移焦

發現我都等唔到佢出R機同定焦

35L ii 又太貴 $12000

Sigma Art vs 35L i vs 35 f/2

35L好似始終 一代 怕唔係好夠sharp 同紫邊勁

3揀1 同埋35/2 好sharp 睇翻啲相 但光圈細一級

Sigma 就怕走焦 同 非原廠 諗左好耐 下定決心去買 3揀1 唔等啦 準備要去用
Sigma 你用liveview影唔會走
Live View上網睇唔會 因為冇經塊反光版 6D2 好似都OK
35L 全開中間位好sharp 的,係邊位差,同暗角勁,直出都似加左暗角果種feel, 睇你鐘唔鐘意,我覺得好正

同埋紫邊要喺好高反差先覺,如果會執相既一click 就無左啦

最大問題反而係無一手鏡
計埋價錢art無得輸,係會有走焦但我覺得唔算太過份,可能我好彩。如果佢出番rf mount我會買番
有冇人覺得eos r 色水冇傳統單反機靚 硬係有d 似sony 屎色
我覺得同5D4差唔多
同5D3比就有小小唔同
其實每代都唔同好難咁比較
係Eos R到用都ok啊
冇走焦
巴打等唔到ProR 咪買住呢新先 到時再換
35 1.4 art
有冇eos r直出有人既相分享參考
又到開po時間,有冇建議/idea

Test from Showroom
R pro幾時有
Canon用戶討論區(10)
https://lih.kg/986859
EOS r pro係咪下個月發佈🤔
傳黎傳去 又話出部再入門
淨係出到CR2,點知
Canon 啲嘢永遠都話on the roadmap㗎啦
慳得咁少
正經買唔好因小失大
上年10月rumor又話2月CP+之前發佈EOS r pro
完post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞