Canon用戶討論區(9)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
實有啲人買左拎黎收藏
寧願佢快啲出啲 實用wide / tele zoom

我心思思想轉EOS R又唔想用轉插
轉插都唔差

最緊要鏡靚
轉插個頭重
我依加三枝RF 除左枝50
其他都算輕 拎出街好方便
用左轉插枝龍仔70210真係慢左d
唔係原廠無得比啦,同埋rf 鏡多左接點,個spec 都話對焦會再快啲,所以同焦距底下一定係用番rf mount 好
傳12-35 f2.8 ma,應該又係貴到仆街既黑科技
依加終於儲到舊錢

諗緊買 24L 35L 50L 定 24-70 f/2.8既時候

出左EOS R呢個系統 搞到我諗緊仲將唔將啲錢投資落EF到
要用既鏡就自然要買,純粹身痕既就自然唔會呢家買

一轉system實有好多配套野要買,一闊三大wo
邊到有得拎上手試下鏡 我怕接受唔到24-70 要805g

毒氣室囉。。。雞能最好既地方 叫佢插埋上部R 比你試都得
搵日去試試先
以前我成日上去吸毒 呢家搬左去isquare 之後,淨係上去睇個鏡頭櫃都好開心
買咗M6入坑
已有1122
諗緊補枝32mmf1.4 定 22mmf2
搵日試試先 我得一舊錢 買一支鏡 旅行用 應該都係 24-70 f/2.8 VS 16-35 f/2.8

兩者既用途性能其實我都好清楚 但錢得一舊買得一支
22/2 試下定焦先 又輕又平 之後再買32
一定係2470 唔洗諗

再唔係我會拆開買 2470/4 或者 24105 + 1635/4

ultra wide 用途太窄
錢得一萬頭 我都諗過拆開

我都會影下景

但大三元果兩支真係sharp到
想放支靚仔Sigma 8-16mm 4.5-5.6 DC Hsm
有無巴打想要
$2000
直接32啦
raw 檔會唔會set dual pixel?
set 左就無左高速連拍
多數唔會SET DUALPIXEL RAW
感覺好小用得著
呢期影聖誕野,支24L 終於高番啲出勤率,好似d2 place 個瑩火蟲咁, 1/50 f1.4 都要25600iso 先見到野。。。
1500有無人要?
賤賣 放唔到星際放😭
急要錢周個轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞