Canon用戶討論區(9)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
可能遮左先擺上網je
我放上網都會hide 左serial no 先放相
冇乜必要
反正都冇保 除非賊贓
都係小心啲好
我直情唔會特登upload
好多時睇型號,大概望下相中外觀,再睇佢話幾時買,有冇單,見啱咪出黎驗下貨
六月九巴打

我貪平淘左神牛utr 搖控,插入部r 好似搞到部機神神地

係咪要有setting? 定係唔係個個搖控都支援??

點神法
我set 好晒interval, long, n

但插落去按開始,佢就長曝,完全無反應,又停唔到,要拔線先停快門

我按手動長曝開關,按半下就已經開左快門,又係點都停唔到。。。。

唔知係條線壞定機壞

我見r 話支援rs60e3, 咁依隻神牛實無死,點知衰左
神牛呢隻嘢我第一次見
但正路冇set錯野點都唔會出你講呢啲情況
關左幾次相機再試都係咁。。。。
揾日拎晒去瑩記問下,唔知有冇得配條線。。。。。希望係remote 問題,唔係機問題
set 左。。。
set 埋影單張。。
插到實

不過我係搖按嗰邊比d力按斜d 同按超實,佢有時又要跟我個setting 影,但又唔係影足

所以諗住揾日去星際嗰d 試機同配線

有冇咩鋪頭好介紹?
都唔知依家係咁有問題,係香港試清楚先
之前買phottix幾好
呢隻
貪方便同平上左淘寶。。。。。我見瑩記神牛嗰隻都做緊$200, 咪淘黎玩下。。。
D3400 二手$3500點睇
D3400 二手$2500點睇
唔考慮下無反

Btw D3400 Nikon
點解唔番Nikon post問

BTW 一手3500 1855 kit都好似3800蚊
唔洗睇
2019年喇 EOS R個所謂嘅firmware幾時出
我仲等緊EOS R Pro 如果真係再失望 我諗真係等唔到 要買其他機 或 鏡
出左到時先再換
玩住先
pm me 有 性趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞