IT 討論區(47)唔開post一世做IT

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
你起碼可以睇 log

我乜9都睇唔到
難分真與假
一定係20k再主動ot
老闆:俾機會你學野 offer你18k 啦
工都未返之前,唯一可以肯定嘅就只有成份remuneration package

乜都係假,錢最重要,唔好做未再走
最近失業搵工 in 左幾份
發覺d細工司真係濕鳩 出唔起錢不單止
仲要求到十項全能
原來 virtual gamxxx 都係伏,見佢包裝得幾好
咁 hea,不如學我幫李澤楷寫 Bootstrap + jQuery 啦
IT唔過30k 唔好諗有正常code出黎
乜你覺得過 30K 就一定有正常 code 出嚟

啲大公司隻隻 SA 都個 30K,分分鐘啲 code 仲爛過小弟,MVC 都唔識寫
60k sa連spring boot係咩都唔知,唔使落手寫code亦唔識寫
Spring Boot 咩嚟?我剩係識 J2EE 同 EJB

睇死你哋啲廢青又學埋晒啲唔 stable 嘅嘢啦,乜鬼 Scala, Kotlin, React 全部都係垃圾
等我起隻jboss先
都唔知公司個班係咩人嚟,自己OT食開屎居然要人地同佢一齊食

我真係好鍾意返工
最鍾意一日做十二個鐘 不停打code

香港人=OT勤力表現
師乜兄,我係 24 歲得 21K 揼梗 jQuery + Webform 嘅垃圾
24歲21k
25歲轉一轉30k

我都想,不過要向現實低頭,俾盡 26K,香港 HR 唔係齋睇你上一份幾多咋咩,理得你識整火箭都好
24歲21k
>25歲26k
>>28歲30k

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞