IT 討論區(47)唔開post一世做IT

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

發覺老細對你唔好
同事又對你唔好
就要反省下自己衰乜

頭三至五年有得改,因為大家都覺得你仲green
但五年打後就自己睇路
係好差
如果你甘心逗份糧就算咁當我無野好講
fg其實一年一跳冇問題
擴闊視野長遠黎講係有益
浪接浪既姐
你估仲有幾耐呀拿
我估就差唔多水尾了
呢句岩呀
點解連登個個fg都18-20k
我去in得12k, 之後開個account上黎問
fg好似都唔係好多留得到係呢行
連登指數不嬲都係跑贏大市。唔通搵15,6k果d fg會講咩出黎7咩 。 香港d中小企有幾多比得起20k請個fg? 心照啦。 吹大d fg人工,你d老屎忽都有著數啦係咪
d senior要玩走fg, 老闆又唔出聲既
跟住又投訴難請人
最樣衰係要搵埋d報紙佬吹奏it係值錢
而家d fg一出場就話自己gpa幾多
通常公司都好識玩, 比哂d野佢地做
揾15 6k上黎講肯定會 引黎一大班只係拎18k既連登仔瘋狂恥笑打飛機
所以睇翻pccw個價17k底線
比人壓價壓到仆街

pxxw每年都拎到唔少勁既fg
1. 做完唔怕失業
2. 有d位真係做少少野又一日
唔信
我明,fg時都明,但心有不甘,又無能為力,非常無奈
正啊,不過so far好少見到fg恥笑fg,多數係d non-fg恥笑fg
跑輸大市最重要係搵到原因同埋敢離開comfort zone

我三年前畢業得15都低過老電(好似15.5?)
咁我而家三年半過30我又唔覺得係跑輸大市,自問唔係出類拔萃

我只係要求正常人拎正常IT人工
如果你老細覺得你係正常人,通常開口叫都會有得加

唔啱傾咪搵過份,東家唔打打西家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞