[HKUST] 科大討論區 - 雞年之大家要reg到好科 (8)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Sosc1661好伏喎
個人推薦phy 1003同fina 1203

其實我都聽過人講伏 所以冇reg
但唔想bam人地嘅一番好意
btw 咁仲有冇其他course推薦
有冇人可以講下HUMA1010
好多問題答完又答
爬post啦好嗎
Sosc1661好伏喎

講真,有留意開時事既話,個grade唔會低過B+
大部份試題大路野黎, e.g.傘運,功能組別,政治架構,中港矛盾...
Sosc1661好伏喎

大部份試題大路野黎, e.g.傘運,功能組別,政治架構,中港矛盾...

緊貼時事 但英文垃圾又點睇?

唔係咁易架
佢會問你某某政黨邊年支持度最高
就算你諗起有咩大事你都醒唔起係邊年

唔係咁易架
佢會問你某某政黨邊年支持度最高
就算你諗起有咩大事你都醒唔起係邊年

似鳩背嘅節奏
Sosc1661好伏喎

Fina 1203 都幾好grade 但個prof成日出錯題目
Sosc1661好伏喎

Fina 1203 都幾好grade 但個prof成日出錯題目

Fina 1203 其實好唔拖唔水 加上Lynn Pi 教真係
Sosc1661好伏喎

Fina 1203 其實好唔拖唔水 加上Lynn Pi 教真係

今個sem有fina1303都唔錯

所謂既改制係credit transfer咋哇

搭單問,廣東話中lang係咪會好快比班人reg曬

有廣東話中LANG啦咩

都未有

今日上class schedule and quota見到1113有寫用廣東話教

得五班 實爆
dean list係咪有信寄?
通常幾耐先收到?
通常幾耐先收到?

下有啲咁既野

奈亞子有癲list

要幾多成績先有好intern做?

要爆四

4.3

今個sem有fina1303都唔錯

Assignment instruction有時都唔知佢講乜

奈亞子有癲list

要爆四

4.3

冇4都俾hr screen走啦

不過就算有4都要過interview

如果毒撚撞正gp interview
通常幾耐先收到?

下有啲咁既野

二月中
通常幾耐先收到?

下有啲咁既野

二月中

thanks

奈亞子有癲list

要爆四

4.3

Call g sin

所謂既改制係credit transfer咋哇

搭單問,廣東話中lang係咪會好快比班人reg曬

有廣東話中LANG啦咩

都未有

今日上class schedule and quota見到1113有寫用廣東話教

得五班 實爆

原來有廣東話班啦
1115咪又係全部煲冬瓜
咁就叫改左?

奈亞子有癲list

要爆四

4.3

個陣去interview gp in係咁俾班mk仔屌打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞