[HKUST] 科大討論區 - 雞年之大家要reg到好科 (8)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
巴打覺得讀phy 1003 好定係讀 elec 1100 好
兩個course 時間重覆左
淨係可以簡一個讀
想問PRE REG 比我既科可唔可以DROP
26號可唔可以DROP左佢????
利申FM ENGINE仔

department都唔一定搵到

咁好過幫都唔幫嘅

搵intern睇成績 睇到yr3 fall
yr3 spring/yr4 hea讀就ok

咁如果我得gpa但冇乜活動同工作經驗會唔會好輸蝕

我冇gpa 工作經驗得做ITSC
apply份份intern都比人reject

搵intern睇成績 睇到yr3 fall
yr3 spring/yr4 hea讀就ok

咁如果我得gpa但冇乜活動同工作經驗會唔會好輸蝕

我冇gpa 工作經驗得做ITSC
apply份份intern都比人reject

ching個名原來咁黎
新post再留
想swap hall
Hall 3 男 double
Swap
Hall6 男 double
有興趣既巴打留個言 我再搵你
好緊急

再推
唔記得哂點swap 同 用shopping cart

入去approval page
睇下有無個個course
有就send request,無就到時直接drop

上去望下先,到時先學就
巴打覺得讀phy 1003 好定係讀 elec 1100 好
淨係可以簡一個讀

淨係可以簡一個讀

Elec1100係傳聞要訓lab個個?
huma1001 鬼佬教
有冇人上過

其實咪又係1000 d topic

上去望下先,到時先學就

唔係好記得shopping cart嗰用法
揀左要嘅班入去 到時係shopping cart 再人手swap
啲人話會快少少係因為減少左揀班嘅時間?

上去望下先,到時先學就

唔係好記得shopping cart嗰用法
揀左要嘅班入去 到時係shopping cart 再人手swap
啲人話會快少少係因為減少左揀班嘅時間?

Shopping cart可以swap既咩?
fail嘅course可唔可以唔讀住
淨係可以簡一個讀

Phy 1003 好讀d
Elec1100 太多lab做

無pre requisite 影響你之後既course就可以

無pre requisite 影響你之後既course就可以

咁可唔可以留到year4先
CHEM1004, PHYS1114, MATH1014 有冇伏

1004冇讀
phys有得用cheat sheet算係咁, 但workload大, 經歷過1112都明佢份功課幾煩
math...睇你投放幾多啦, 不好不爛

1014 你明到series就ok 其他都是m2

1014唔係一定要讀既咩
入黎讀左4科數 考得最差就係1014

有啲major 唔洗讀1014
有冇手足講下 ACCT2200 邊個好grade同教得好
有冇手足講下 ACCT2200 邊個好grade同教得好

巴打你pre reg邊個先
有冇人想john bba whatsapp grp

入去approval page
睇下有無個個course
有就send request,無就到時直接drop

係咪request for approval 果到?

小圈子

冇呀走啦

不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞