[HKUST] 科大討論區 - 雞年之大家要reg到好科 (8)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Ielm2200 做咩加個project 落去

上年無
佢上年上堂嫌人上堂好嘈無人答問題又走堂
於是final好震撼

Space話佢mean 50幾嘛
Javad個份都咁上下

space個busi仔我黎

雖然我覺得份卷唔係話真係好難
但係唔知點解mean咁低

上年無
於是final好震撼

Javad個份都咁上下

This?:

小弟我midterm 90.5 (mean ~76, SD~13), final 92 (mean 52, SD unknown), Homework同pop up quiz full, 最後A+左

今年無埋quiz做parti

上年無
於是final好震撼

Javad個份都咁上下

This?:

小弟我midterm 90.5 (mean ~76, SD~13), final 92 (mean 52, SD unknown), Homework同pop up quiz full, 最後A+左

今年無埋quiz做parti

分明上年無人答問題今年加parti啦
鍵騎終於攞返個名?

yes ah

做曬in train report未
ISOM 3260 d tutorial 仲係tba
佢會唔會到時個時間出左,但係又同其他course撞左?
會唔會搞到reg唔到第二科

佢上個Sem都係咁
所以應該唔會
ISOM 3260 d tutorial 仲係tba
佢會唔會到時個時間出左,但係又同其他course撞左?
會唔會搞到reg唔到第二科

佢上個Sem都係咁
所以應該唔會

冇tutorial
兩個course 都wait,但撞左時間,其中一個排到入唔入到去?

先到先得

如果你wait緊 A同B
A有位就A先
之後就算B有位都會排waitlist第一
你要drop咗A先入到B (冇得swap)
有無人覺得reg科quota制有問題?
我睇住我wait嗰d科由2x個available到依家無晒位
因為quota reserved搞到我仲係wait緊
唉 讀minor無人權

咁人哋讀major先過你讀minor都好合理嘅

我都無話唔合理 但係唔係最好姐
例如可以唔等到開sem咁遲先free d quota
有無人覺得reg科quota制有問題?
我睇住我wait嗰d科由2x個available到依家無晒位
因為quota reserved搞到我仲係wait緊
唉 讀minor無人權

咁人哋讀major先過你讀minor都好合理嘅

我都無話唔合理 但係唔係最好姐
例如可以唔等到開sem咁遲先free d quota

最理想係hold少部份留位quota比minor
我祝垃圾chem撚呢個sem日日九點堂加天地堂
科科爛晒grade
tga唔過2
拍拖嘅俾女飛
冇女嘅出唔同pool

點解要針對chem撚?
Lang1003得c+
讀huma1000係咪死緊?
Lang1003得c+

fd Lang B- Huma A-
仲係得 pre-reg 4 cred
IS 有冇咁多人讀呀
Lang1003得c+

fd Lang B- Huma A-

Lang B Huma C+
isom 2030點睇

利申 yr1
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心

係咁架啦
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心

係咁架啦

1661爆到咁
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心

係咁架啦

huma/sosc >1000 level 求其reg
見啲course 唔夠十個人reg 幫手enroll 下
等佢開得成 再多之後再drop
想major ecof cga 要幾多到?真心
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心

係咁架啦

每個人都經歷過
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心

係咁架啦

yr1讀唔讀得sosc 2字頭堆common core
乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心

係咁架啦

乜柒都full曬
Yr1仲有乜好reg

好撚傷心

係咁架啦

prerequisite fulfill咗就讀得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞