[HKUST] 科大討論區 - 雞年之大家要reg到好科 (8)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

個個都爛grade cle全部員工老母比狗屌
利申 上個sem讀anna wy yu

佢梗係爛

同埋2030 coordinator 係liza?

叫joyce 好似係
sosc 1270 好唔好讀?
同埋sa 係咪讀一個就夠

1 SSC-SA & 1 SA
CHEM1004, PHYS1114, MATH1014 有冇伏
好多cc未讀

Which year?

year 2
好後悔year1 hea hea吓冇乜讀cc
CHEM1004, PHYS1114, MATH1014 有冇伏

1004冇讀
phys有得用cheat sheet算係咁, 但workload大, 經歷過1112都明佢份功課幾煩
math...睇你投放幾多啦, 不好不爛

1014 你明到series就ok 其他都是m2

1004冇讀
phys有得用cheat sheet算係咁, 但workload大, 經歷過1112都明佢份功課幾煩

1014唔係一定要讀既咩
入黎讀左4科數 考得最差就係1014
邊到有得睇自己fulfill咗幾多cc requirements?
其實,李天命先生的後期著作也甚少提及認知意義判準,可見他也不想思方學糾纏於這充滿爭論的判準原則。然而,他最新修訂版的書籍《李天命的思考藝術(最終訂本)》(見 P.247 註釋 20 )仍然有意為此判準辯護,加上他的一些著名弟子,如葉錦明《邏輯分析與名辯哲學》與張海澎《分析邏輯》仍舊捍衛此判準。

原來上個sem huma1001個prof咁勁

李天命 好似係咁比D哲學人鬧

睇本書接觸下logic都ok既
不過d序同附錄仲厚過正文

上個sem讀咗huma1001 唔怪得個professor成日提起李天命
邊到有得睇自己fulfill咗幾多cc requirements?

sis>academic requirement
有冇人去過HKETO既INTERN,伏唔伏?
有冇人去過HKETO既INTERN,伏唔伏?

同問

1004冇讀

1014邊個instructor好

何漢明

1004冇讀

標準答案 hhm
好唔捨得完in train
50MB 嘅excel formula
一開就lag 機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞