LIHKG機械鍵盤集中討論區#3 屌推爆又唔開post

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
https://item.taobao.com/item.htm?id=530650717600&ns=1&abbucket=15#detail
咁樣一set夠唔夠我用

係一個好開始

你隻filco?
https://item.taobao.com/item.htm?id=530650717600&ns=1&abbucket=15#detail
咁樣一set夠唔夠我用

係一個好開始

你隻filco?

我同一個巴打買左隻hhkb layout
唔知掂唔掂

原來買下買下,都買左咁多粒
[img]https://na.cx/i/8qm1Y63.jpg[img]

估值時間,呢度夾埋究竟值幾多
[img]https://na.cx/i/8qm1Y63.jpg[img]

at least 2k usd
[img][url]https://na.cx/i/8qm1Y63.jpg[img][/url]

at least 2k usd

呢度好似變左專門店post

一切都係巧合

我都費時出聲,話晒依度 (同以前舊登 post) 都算係香港少有有人 9up 傾機械鍵盤嘅討論區 thread
自我宣傳唔太過火嘅話我就覺得都冇問題嘅,話晒依度講魔鬼sir 咪又係咁 sell
(係唔知點解以前有人講 LINK_ 全名俾人屌過跟住就變咗唔講得 )
如果有巴絲打覺得反感嘅唔好介意開口照直講,大家傾傾點處理

魔_sir 係有口碑,同有幾可係乜都唔理推左先 多數都係有人問到邊度有 Filco Leopold 先講。

可以點傾
signature plastics 係唔係無咁好

一切都係巧合

我三隻都係魔_ _嗰度買

巴打有無賣80%? 想有返上下左右鍵

65%就會有上下左右掣

其實Leopold fc660m/660c 算係幾多%
佢有上下左右制 但係比一般65%少幾粒制

佢呢啲non-standard 好似都係計65%?
利申唔清楚

算65%
就好似60%裡面有HHKB Layout一樣。

唔該巴打 學到野

一切都係巧合

我都費時出聲,話晒依度 (同以前舊登 post) 都算係香港少有有人 9up 傾機械鍵盤嘅討論區 thread
自我宣傳唔太過火嘅話我就覺得都冇問題嘅,話晒依度講魔鬼sir 咪又係咁 sell
(係唔知點解以前有人講 LINK_ 全名俾人屌過跟住就變咗唔講得 )

支持照直講
鬼咩
係香港專買機械鍵盤(唔計將機械鍵盤當做gaming嘢咁買ge鋪)ge有幾多...

依家一邊就叫魔鬼sir,另一邊就hide一個字
我都係呢幾個月先開始會追post,都誤會係咪我哋大細超
搵唔返邊個 post 有人屌開 LINKE 名
以前啲 post 我未 crawl 晒,冇得直接 search,不過就算有得 search 都唔知用咩 keyword
先問下
下個 post 改 template 開返 LINKE 全名嘅話有冇異議?
建議將巴打自組機械鍵盤、換軸/Mod Stem、改殼等(一般開箱呀換鍵帽呀唔計啦)分享 Post 嘅 Link 長置二樓,加埋入開 post template。

【會考巴打】
TKL 自組:https://lihkg.com/thread/48862/page/1
60% 自組:https://lihkg.com/thread/6208/page/1

開 Post 標題建議"LIHKG 機械鍵盤集中討論區 #3 問嘢先爬頭 Post!"

有冇其他巴絲有意見?
關於標題呢,以前高登 post 係咁:
機械鍵盤討論區, 新手入坑請留意第一頁
只不過第一個 lihkg post 冇寫到所以宜家都未加返
大家覺得係咪有需要加返? 加返又係咪真係有用?
有冇$500樓下紅軸好介紹 for打機

見各位巴打好似個個$1000樓上咁

$500
淨係買啲軸黎打就得

$500
淨係買啲軸黎打就得

應該夠買個numpad自己remap哂堆掣嚟打機

一切都係巧合

會考巴打太靚仔 做埋生招牌 幫襯過都會返去執多劑

其實香港冇乜鋪頭carry filco leopold hhkb real force etc....
黎黎去個都係得2間 俾埋2000fun有三間
講埋款又問邊到有 點都會似專門店post

推中高檔型號主要係,大家用開可靠實用,平價同埋 “L.C.R”Gamer 大 Brand 多前人中過伏,時有頭暈身㷫上嚟 post 要整要換,有心上得嚟做功課就想巴絲實際啲無謂啲冤枉錢

p.s. 支持開全名
無謂花啲冤枉錢

推中高檔型號主要係,大家用開可靠實用,平價同埋 “L.C.R”Gamer 大 Brand 多前人中過伏,時有頭暈身㷫上嚟 post 要整要換,有心上得嚟做功課就想巴絲實際啲無謂啲冤枉錢

p.s. 支持開全名

大 brand甚至國產有佢嘅存在價值嘅
幾舊水(有啲係舊幾水)點都好過用公司啲舊Dell,用到黐粒粒嗰啲
不過嗰啲真係無咩嘢好討論,你當屋企買把風扇咁,市場大部分平嘅都會差唔多
個樣ok到可以照買

之後再慢慢研究下customized每個部分CB外殼etc有咩特別

p.s. 支持開全名

大 brand甚至國產有佢嘅存在價值嘅
幾舊水(有啲係舊幾水)點都好過用公司啲舊Dell,用到黐粒粒嗰啲
不過嗰啲真係無咩嘢好討論,你當屋企買把風扇咁,市場大部分平嘅都會差唔多
個樣ok到可以照買

之後再慢慢研究下customized每個部分PCB外殼etc有咩特別

Set vortex pbt 到左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞