LIHKG機械鍵盤集中討論區#3 屌推爆又唔開post

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

求往績

日文layout 其實係會有咩影響 除左d 制有少少唔同
係咪換keycap 麻煩左

104/108
(可能)有日文片假名刻
Bottom row 多咗4粒制
所以會麻煩咗

往績:hakua 全白kb

有冇得換殼

日本layout d符號位置唔同英文layout,要玩就要慢慢習慣

岩岩查下發現符號真係會唔同

等我仲估 只係多左幾粒冇用嘅制

咁買日文版應該唔太適合

玩左十幾年us layout 一時間好難改

我反而用左二十年日文layout,要打返us反而揾符號
無人telegram 我
無人telegram 我

聽日先啦,瞓喇

會考都冇C巴打
有冇得就咁同你買一粒2.25u shift
(OEM高度 好似係)

有無巴打可以幫我甩咗ircoks 隻詭軸出嚟再重新用佢隻軸整隻87keys 出嚟

會考都冇C巴打
(OEM高度 好似係)

唔sure有無
要搵搵
聽日返公司再答你

會考都冇C巴打
(OEM高度 好似係)

唔sure有無
要搵搵
聽日返公司再答你

唔該巴打
本新想揾返leopold嗰隻shift黎用 黑色都算喇
但係呢set淘寶caps高過leopold嗰啲原廠keycap
依家逼住要揾number pad個0制黎用 如果唔係唔啱高度

會考都冇C巴打
(OEM高度 好似係)

唔sure有無
要搵搵
聽日返公司再答你

唔該巴打
本新想揾返leopold嗰隻shift黎用 黑色都算喇
但係呢set淘寶caps高過leopold嗰啲原廠keycap
依家逼住要揾number pad個0制黎用 如果唔係唔啱高度

咁應該多數都無,不過照睇睇先

日本layout d符號位置唔同英文layout,要玩就要慢慢習慣

咁買日文版應該唔太適合

巴打係日本住啊

咁買日文版應該唔太適合

巴打係日本住啊

US GB
ISO ANSI layout
係咪呢個分別?

巴打係日本住啊

US GB
係咪呢個分別?

仲有一隻係JIS

因為佢有好多錢

USD 180 有咁嘅質素唔算貴

巴打呢隻好靚
邊度買到呀

哇。隻黑好靚,同TGR個隻黑一樣。
要考慮下買兩隻

M67-A 好似遲啲有得買

巴打係日本住啊

US GB
係咪呢個分別?

仲有一隻係JIS

係喎
隊番打先

US GB
係咪呢個分別?

仲有一隻係JIS

係喎
隊番打先

迷彩幾型 好想買返隻返公司撚

仲有一隻係JIS

係喎
隊番打先

配呢兩個色都唔錯

配呢兩個色都唔錯

巴打有冇無刻架

配呢兩個色都唔錯

巴打有冇無刻架

我自己有,但未真正入貨嚟賣
好想買fc660c
fc660m個left alt向左移咗少少 唔開心
但係個layout係幾好用

定慳幾舊水買amazon jp hhkb pro2(black)算數

直接hhkb 把啦, 買到成身都keyboard 先再想買hhkb 咪又係哂錢

hhkb真係咁大魔力

想問下如果之後儲咗錢
買pro2好 pro2type-s 定bluetooth
之前借過個大陸同學嗰隻黎㩒下
type-s初初㩒幾正下 但長用就唔知
想問下值唔值俾多啲買type-s
定係平平地就咁pro2就夠 唔好嘥錢
bluetooth又抵唔抵玩

pro2打落去感覺輕身帶爽, type-s就緊d靜d
雖然兩隻都係話45g, 打落係感覺係有明顯分別
如果你唔太需要靜, pro2我覺得好打過type-s, 又平幾舊, 算抵玩

係喎
隊番打先

配呢兩個色都唔錯

有冇得整多個方向制同Delete

配呢兩個色都唔錯

暫時亞加力殻未做到住
之後入膠殻鋼板先做呢件事

配呢兩個色都唔錯

暫時亞加力殻未做到住
之後入膠殻鋼板先做呢件事

期待巴打入貨
想甩焊去換掣其實難唔難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞