LIHKG機械鍵盤集中討論區#3 屌推爆又唔開post

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

巴打係咪搞砌keyboard優惠?

係,但未整好哂啲準備工夫,所以未出住

呢排懶到出汁 成日都拖住啲嘢唔做

巴打有無賣80%? 想有返上下左右鍵

有呀
呢排啲客仔都係買80居多

想問巴打間野叫咩名

有呀

想問巴打間野叫咩名

meckey alpha

主要係Facebook page,instagram有但好少理

有呀

想問巴打間野叫咩名

主要係Facebook page,instagram有但好少理

通常啲客係咩人?

點先可以改到啲人覺得機械鍵盤喺打機用嘅印象...同啲朋友一講開佢地就淨係諗到 RGB 104
有隻未用過ducky藍軸有無人岩

想問巴打間野叫咩名

通常啲客係咩人?

點先可以改到啲人覺得機械鍵盤喺打機用嘅印象...同啲朋友一講開佢地就淨係諗到 RGB 104

只可以講係男人
我都唔知佢地點用隻鍵盤

有時啲嘢要慢慢滲啲滲啲俾佢地,慢慢改變佢哋嘅思維

65%就會有上下左右掣

其實Leopold fc660m/660c 算係幾多%
佢有上下左右制 但係比一般65%少幾粒制

佢呢啲non-standard 好似都係計65%?
利申唔清楚
呢度好似變左專門店post

65%就會有上下左右掣

其實Leopold fc660m/660c 算係幾多%
佢有上下左右制 但係比一般65%少幾粒制

佢呢啲non-standard 好似都係計65%?
利申唔清楚

算65%
就好似60%裡面有HHKB Layout一樣。

一切都係巧合
買keycaps好煩

how much 邊隻?
買keycaps好煩

買keycaps 中伏

提提各位巴打,買cherry profile keycaps 前一定再睇軸有冇倒裝,有就裝完上去會觸唔到底
買keycaps好煩

買keycaps 中伏

提提各位巴打,買cherry profile keycaps 前一定再睇軸有冇倒裝,有就裝完上去會觸唔到底

巴打買邊隻
買keycaps好煩

買keycaps 中伏

巴打買邊隻

Led 係軸上面即係用cherry profile 會有上述問題

GMK, enjoypbt 全中伏, 依家用Tai Hao, 覺得太清脆唔啱feel

買keycaps 中伏

巴打買邊隻

Led 係軸上面即係用cherry profile 會有上述問題

GMK, enjoypbt 全中伏, 依家用Tai Hao, 覺得太清脆唔啱feel

我啲LED喺軸上面,用你講嘅鍵帽都無問題
應該係我覺得撳落去撞燈都無問題
啱啱好仔細睇先見到會撞燈,個人覺得影響唔大

how much 邊隻?

DK2108 青軸
hhkb隻opt係咩意思

Mac 用

Mac 用

= windows alt?

一切都係巧合

我都費時出聲,話晒依度 (同以前舊登 post) 都算係香港少有有人 9up 傾機械鍵盤嘅討論區 thread
自我宣傳唔太過火嘅話我就覺得都冇問題嘅,話晒依度講魔鬼sir 咪又係咁 sell
(係唔知點解以前有人講 LINK_ 全名俾人屌過跟住就變咗唔講得 )
如果有巴絲打覺得反感嘅唔好介意開口照直講,大家傾傾點處理
我有個friend唔聽我講買咗Ducky Shine 6(我之前cap咗呢個post上面句信者得救俾佢睇)
應唔應該笑鳩佢
不過老老豆豆,其實點解唔好買嗰幾個牌子?我聽過好似係性價比問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞