LIHKG機械鍵盤集中討論區#3 屌推爆又唔開post

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

leopold 嚟
買左唔係好耐
屋企有事先要賣

願你一切安好

多謝,有心
因為你哋講得之前我喺 Facebook Group 貼過(而嗰度本身俾),所以再貼多次

LEOPOLD FC900R 藍色 青軸

買咗兩個月都唔足
屋企有事先要賣家當
購自地獄道
有單有保
買入價 $1100
可議

幫quote
祝巴打賣到好價 + 一切安好平安渡過
連續3日miss左順豐call

自取啦

唔係都要打電話同佢講先咩
定係用集運>自提點

用自提點... 不過意思係下次用. .

好吧
btw我一直都好想問一個問題
點解我隻FC900R可以求其禁一粒掣就開到部電腦
係本身有呢個功能定係我部電腦痴痴地

因為你根本冇熄機

唔係掛 照計應該有熄到架啵

係咪bios set左禁制開機?
早排入去見到可以用滑鼠定kb開機

應該係啦,我平時24小時唔熄機,尋日換speaker熄機之後唔少心㩒到keyboard d 制突然著機,最後發現原來bios有得set一鍵著機

唔好意思,想問下一鍵開機大概係BIOS邊個位有得SET
咩原來一套純色既keycap都要成5,600蚊
btw我一直都好想問一個問題
點解我隻FC900R可以求其禁一粒掣就開到部電腦
係本身有呢個功能定係我部電腦痴痴地

因為你根本冇熄機

唔係掛 照計應該有熄到架啵

係咪bios set左禁制開機?
早排入去見到可以用滑鼠定kb開機

應該係啦,我平時24小時唔熄機,尋日換speaker熄機之後唔少心㩒到keyboard d 制突然著機,最後發現原來bios有得set一鍵著機

唔好意思,想問下一鍵開機大概係BIOS邊個位有得SET

你自己入 setup 自己搵啦
點鬼知你部機個 setup 係點

jelly key 係咪個stem容易斷? 成日都聽到
雖然佢地好似service 都幾好

無斷過。不過我買來儲,好少會用。

巴打

啱啱收到Jelly Key Email,話多謝長期支持,會送隻特別Keycap俾我。金雞Keycap

Broke thief 巴

買到廠都記得佢

大買家

係啲馬來西亞Group見到白色普通版GB,不過都冇國際shipping 見到都冇得買
巴打個隻仲要係金雞 應改係 SS級 legendary rarity

國際GB好似1月尾完左,我都有Join。
金雞同普通版會一齊Ship,個Email話金雞得少過20隻,主要派俾長期Fans同Random俾有Join 雞Keycap GB嘅人。

Keyboard個圈子好細,大部份Vendor同GB搞手都好有人情味。
但相對就係,好多野都會益自己人或熟人,例如有部份人參加親Raffle都會中。
想要好野就真係要埋堆。大陸都好多非公開GB,十幾人自己開團整Kit。用成本價買,質素都會比普通GB好同易控制。
之前TGR隻910係Geekhack好多人爭住買,公開賣就得23隻。私人GB嘅特別版就要熟人先買到,香港應該有1隻。
鍵盤窮三代
用緊客製60% 60g白軸留名

有冇相睇下

有冇相睇下

同呢隻一樣樣 不過我用緊白case

jelly key 係咪個stem容易斷? 成日都聽到
雖然佢地好似service 都幾好

無斷過。不過我買來儲,好少會用。

巴打

啱啱收到Jelly Key Email,話多謝長期支持,會送隻特別Keycap俾我。金雞Keycap

Broke thief 巴

買到廠都記得佢

大買家

係啲馬來西亞Group見到白色普通版GB,不過都冇國際shipping 見到都冇得買
巴打個隻仲要係金雞 應改係 SS級 legendary rarity

國際GB好似1月尾完左,我都有Join。
金雞同普通版會一齊Ship,個Email話金雞得少過20隻,主要派俾長期Fans同Random俾有Join 雞Keycap GB嘅人。

Keyboard個圈子好細,大部份Vendor同GB搞手都好有人情味。
但相對就係,好多野都會益自己人或熟人,例如有部份人參加親Raffle都會中。
想要好野就真係要埋堆。大陸都好多非公開GB,十幾人自己開團整Kit。用成本價買,質素都會比普通GB好同易控制。
之前TGR隻910係Geekhack好多人爭住買,公開賣就得23隻。私人GB嘅特別版就要熟人先買到,香港應該有1隻。

GB抵五抵都係其次,不過真係唔夠時間蒲GH 通常都要等班人抽完唔玩係睇下會唔會mech market 放

港銀 $30 又得 $3000 又得,得咗

港銀 $30 又得 $3000 又得,得咗

工藝差果d 幾十蚊有交易 好果d 二色可以講緊2000

有冇相睇下

Splited right shift

有冇相睇下

Splited right shift

舊win 圖案二色成形

leopold 嚟
買左唔係好耐
屋企有事先要賣

願你一切安好

多謝,有心
因為你哋講得之前我喺 Facebook Group 貼過(而嗰度本身俾),所以再貼多次

買咗兩個月都唔足
屋企有事先要賣家當
購自地獄道
有單有保
買入價 $1100
可議

幫quote

我都買左leopold fc900R 但我果隻係側刻既黑色
想問邊到有呢SET既 KEYCAP買?

leopold 嚟
買左唔係好耐
屋企有事先要賣

願你一切安好

多謝,有心

買咗兩個月都唔足
屋企有事先要賣家當
購自地獄道
有單有保
買入價 $1100
可議

幫quote

你係咪買嗰時已經冇貨

leopold 嚟
買左唔係好耐
屋企有事先要賣

願你一切安好

多謝,有心

買咗兩個月都唔足
屋企有事先要賣家當
購自地獄道
有單有保
買入價 $1100
可議

幫quote

十週年版嚟
KBD75 強國 Custom

光棍節訂依家先到貨

鋁製 CNC + Anodizing 處理,工藝還過得去

ps2avrGB pcb,下燈位/rgb underglow

透明啞加力夾層,到裝嵌時要對上下殼齊口會有點難

計劃係砌 G 綠軸,除非唔係

光棍節訂依家先到貨

ps2avrGB pcb,下燈位/rgb underglow

幾正
有無link?

光棍節訂依家先到貨

幾正
有無link?

GB ended
http://kbdfans.cn/?p=365
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞