LIHKG機械鍵盤集中討論區#3 屌推爆又唔開post

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

leopold 104 fc900r
得黑底藍帽側刻

青軸先有全黑

今日去買左隻navy 色茶軸 其實同全黑唔差好遠

其實都係既
講到尾自己未決定到 青定茶 軸

茶軸 = Broken red

要手感就青,要細聲就茶

其實都係既

要手感就青,要細聲就茶

茶 / 透明master race

其實都係既

要手感就青,要細聲就茶

用緊白軸(mx clear) 手感都好爽
之前唔敢玩青軸 因為驚㩒太快佢嗰兩段會卡
白軸係重茶 㩒落去都啪啪聲
不過比較難揾

要手感就青,要細聲就茶

不過比較難揾

Pok3r 滿足晒所有願望
用了2年 benq kx890
想轉紅軸
若要60% 想問有冇咩牌子介紹
小弟唔識diy

要手感就青,要細聲就茶

不過比較難揾

Pok3r 滿足晒所有願望

放白軸V60有冇巴打有性趣

上呢d 網玩打字,一開始唔好迫自己要100%啱哂手勢,試下由食指開始練discipline (打rfvtgbv一定要用左手食指 etc.),成功左就中指discipline,如此類推。盲打係唯一出路,唔好因為打得慢就偷睇keyboard。

希望幫到你

一路冇睇
但係有時會錯位
次次打英文都係打得47 48 wpm

有冇人知轉練colemak 有冇意思
英文打咗好多年都係100wpm封咗頂
多數都係公司打下email咁(唔會太長篇,唔會太formal)

上呢d 網玩打字,一開始唔好迫自己要100%啱哂手勢,試下由食指開始練discipline (打rfvtgbv一定要用左手食指 etc.),成功左就中指discipline,如此類推。盲打係唯一出路,唔好因為打得慢就偷睇keyboard。

希望幫到你

一路冇睇
但係有時會錯位

多數都係公司打下email咁(唔會太長篇,唔會太formal)

最終決定茶軸🙈
不過月尾去日本可能買filco
當地買仲平過leopold

買迷彩
最終決定茶軸🙈
不過月尾去日本可能買filco
當地買仲平過leopold

買迷彩

Leopold default thick pbt

除非你有套GMK 係櫃桶底
GMK

希望幫到你

一路冇睇
但係有時會錯位

中文要用電話廣東話拼音
速成都畢業之後洗咗腦唔記得晒
GMK

其實我見gmk都係abs
會唔會好易滑曬
GMK

會唔會好易滑曬

買隻試下啦仲諗咩呀
GMK

會唔會好易滑曬

Btw我都唔係用咗好耐GMK
答唔到你
GMK?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞