又係時間推吓Amazon 平價notebook (10)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
買左部1070 gp63 spec同你ge75差唔多
但ge75再高階啲mon,喇叭,keyboard再靚啲
打機完全無問題,forza最高效都keep到60fps
有2000應該上gt75 1070
不過gt75好似未升144 hz 3ms ips
msi嗰部係完整版1070就抵屌
有散熱危險
asus保養服務係咪好差,睇岩左部vivobook
佢地維修部好多野做
但整到就得理得佢地好定差
巴打介唔介意幫手評下呢部,主要做文書野同做c++/autocad
https://www.amazon.com/VivoBook-Portable-i5-8250U-Processor-S530UA-DB51-YL/dp/B07DKW9NSL?keywords=ASUS+VivoBook+S15&qid=1540631580&sr=8-3&ref=sr_1_3
雖然有考慮過po頭果部gaming,不過怕太重
咁我去馬啦,祝心想事成
好吸引

仲諗緊幾時買好
而家係外國 兌返香港 要20k ,Amazon 買要比入口稅 加埋都要20k
一係就等到12號返香港先買
就黎等唔到喇
等black friday買運返香港屋企地址
一般可以平幾多? 9折定95折咁樣?
nvme sad samsung算靚牌子
部laptop行gpu stress test幾分鐘就自動熄機 但行cou stress test唔會 打畫質需求高既game都會自動熄機 到底咩事 i7 1060 undervolt過gpu cpu都無用
部laptop行gpu stress test幾分鐘就自動熄機 但行cpu stress test唔會 打畫質需求高既game都會自動熄機 到底咩事 i7 1060 undervolt過gpu cpu都無用
見到多數都係asus,雖然睇啱咗vivobook但始終驚驚地

成日聽話asus啲機易壞
有無用家分享下 好吸引
好似8代u 無咩人投訴壞機器
又有番貨,$4,856
有冇邊部冇獨顯
個spec又算高高地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞