又係時間推吓Amazon 平價notebook (10)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
睇到了, load左我成4分鐘
你記住部野係15.6吋, 唔係13.3果隻macbook air 文書電競機
香港唔見有E隻MODEL......
如果係強國買,唔知LENOVO 可唔可以送集運...
小弟不才, 已經係香港買左asus ux430 i7, 16gb ram, 512gb ssd, 8990 hkd, 三年保
Zenbook ux533fd好似唔錯
黎緊想換Notebook
諗緊好無DELL G7 15-R1762呢部
有無巴打可以比下意見
不過打算係香港買
電腦白痴怕amazon買完唔識搞
暫時未
不過點解會後悔?
spec wise冇得輸
dell貴50%, acer又唔想買
係邊度買 諗緊買ux410 定ux430 ~
瘋宅410做緊特價,連埋恒生回贈 $6200
i5, 8gb ram, 256gb +1tb
唔好講笑gm501重2.5kg
薄機唔低過2.0kg都唔應該叫薄機
我就買咗gs65 1060
加升爆晒所有配置夾埋 2萬
under voltage打LOL都係55度
俾我1070/1070 mq就唔要啦
又貴啲又散熱差啲又懶高級
同級數個Gm501又重又少電
跟本硬生生整部機出黎
2.5kg但隨時要差電跟身
夾埋都2.7kg啦 點同gs65 1.88比
Msi is the best🗽
又嚟麻煩樓主喇
由(7)觀望到而家都未買
之前講過話會做吓photoshop剪吓片
樓主推薦話第二部都夠
我自己無睇過第二d model
好似平咗?而家4000都唔洗
身邊無IT狗
本身d laptop係咪有Windows喇?
如果我要埋office有咩抵屌之選

見d機平咗再睇返(1)機又好似重咗d
女仔用
有無兩者之間價錢好d嘅選擇
最衰我等唔到感恩節先買
為個樣就買咁貴就唔建議
點講都2.5kg 便攜性差唔成日用
咁俾2萬就點都唔值個價
要樣不如買外星人 貴到四萬都有
唔好講女 仔睇到部機都出晒水
咩spec?
巴打search下 "ux430 pwm"
然後再講下你真實使用上的感覺好嗎?
第二部跟win 10 home edition
office要自己買 365 subscription 5x$ 一個月
我都有睇過pwm問題
不過我連點check佢係咩panel都唔識...
差唔多啦i7 8550u + 512 ssd + 16gb ram
香港行貨價錢算合理
Windows 10 Home
Intel® Core™ i5-7300HQ 處理器 4核心 2.50 GHz
39.6 cm (15.6") Full HD (1920 x 1080) 16:9 IPS
NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Ti 連 4 GB 專用 記憶體
8 GB, DDR4 SDRAM
1 TB HDD, 128 GB SSD
https://www.youtube.com/watch?v=x9c8395BWLc

比多條片大家參巧, 基本上dell bios係有個位比人直接disable turbo boost (asus我無機係手入唔到去check), 如果你地打機有lag lag下問題 or 想部電腦唔好下下過熱, 可以turn off左個boost佢. 不過仲有招係入windows disable, 當然bios最方便.
https://www.amazon.com/gp/product/B07CTHLX8C/ref=ox_sc_act_title_1?tag=slicinc-20&ascsubtag=2d39c38ce48e11e88c4cd28e2e2cc5460INT&smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

Acer
3.7 out of 5 stars 143 Reviews
Acer Predator Helios 300 Gaming Laptop, 15.6“ FHD IPS w/ 144Hz Refresh Rate, Intel 6-Core i7-8750H, Overclockable GeForce GTX 1060 6GB, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Aeroblade Metal Fans PH315-51-78NP
好抵, 但真係當水貨咁買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞