又係時間推吓Amazon 平價notebook (10)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
你依部舊型號 佢新型號前兩日做緊999特價
依家仲平 769渣
6千蚊都唔駛 有靚mon 有ssd 帶1050ti 痴線
係少少重
不過呢個價無得挑剔
black friday 應該都無減咁多
有啲心動
運費揀特快定最平好
想問msi ps42定asus zenbook ux430 un 好?
睇返佢既留言 話係正常既win10 但個係用TN panel
其實攞黎capture one執相用,張顯示卡有無話要d 咩spec 先係for 執相用
見上面巴打推介部ASUS ROG GL503
依家好抵咁
想問下買部黎用solidworks同autocad 同埋有時用黎打下lol 同pubg
夠唔夠用?洗唔洗加條8gb ram?
電量方面會唔會好廢?
電量好似得3個鐘
電競機一向係電量方面冇優勢 始終full run 好食電 我係比較擔心佢個TN Mon 色好差
睇你用黎做咩 有需要用黎剪片既 就唔好啦
8550u 佢高溫限速 睇內地論壇d 人講 rend 片個時 效率仲低過7700hq 唔知真唔真 期望有ching 解答下
Tn panel唔一定差 ,ips panel唔一定好
佢依隻tn panel 色差同反應 好過好多平價ips panel
放心 佢係rog系列 係asus貴價系列,佢個mon同其他貴價機用同一塊

反而fx504就係用廢mon 色好差
你依部得mx130 而且沒ssd

你搵下vieobook s15un 差唔多價錢 但用mx150 有埋ssd
mx130無乜用
最好要返mx150
我都睇緊機,睇中咗surface go,諗緊好似唔扺
我係拎嚟上堂抄下notes,同部機用繪圖apps練書法,所以覺得surface go好似幾好
個mon會靚d 超窄邊 細d輕d 散熱好少少 應該係呢d唔同吧
你依部係最高配置fx504
用靚mon 1060顯卡 上哂16gb 可惜始終個散熱,機身用料都係平價機料,同埋沒rgb鍵盤,所以價錢便宜

而上方gl504 是高一級系列,而且窄邊框,用料散熱都好好多,即使個spec一樣,但價錢相對較貴,不過依家做緊特價,所以先追緊fx504個價,平時賣開1699美元
notebook散熱始終都係廢
如果你部機去到lag lag下, 一定要關cpu turbo boost/msi afterburner減gpu頻率
想問下 notebook 換散熱膏 清塵 之後會涼幾多 用左一年

清塵係咪打開個底殻搵掃清就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞