又係時間推吓Amazon 平價notebook (10)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
依度好似好少人講dell既機
https://www.youtube.com/watch?v=E2mMgru9TiU
dell 1060 max q 玩pubg ultra都差唔多有60 fps
其實dell d機係出得ok, 但似乎香港好似多人用lenovo多過dell 不過都係睇specs做人
係保養問唔知水貨dell 保唔保
近年轉去xps應該唔少
話時話 其實你用緊邊部
其實xps系列同asus zenbook全部都係行max q, 連1050都係
想攞黎用solidworks, AutoCad
平時打機都係lol同pubg
想要啲唔好咁重既 平時要拎返學
有冇啲係around 1000usd既機
新手唔識
Max 唔max q 分別有幾大
我睇緊個部無max q
max q=降頻版 主要都係防止過熱lag機
弓金

小米呢,會唔會俾國安監控?
裝唔到chrome 同google drive 就on9

我之前部機死左, 未有機用
大陸同事借佢部舊機比我做住野先
已經好撚多360 個啲野
問佢部機入面啲野有無用, 佢話無, 即時clean install 番win7
但唔知係咪bios 寫左啲乜
Clean install 完最多裝玩chrome, 但google service 全部裝唔到
咁即係max q 弱啲?
因為真係有需要上個陣佢上唔到去?
京東六千人仔有i5-8300H 128GSSD+1T GTX1050Ti 4G
不過大陸網都是不了
Newegg 5千港幣有 i5 8300H 256gb ssd 1050
或 7千港幣 i7 128ssd 1050ti
等出zenbook ux433fn 定買呢一代好
除咗asus仲有邊間有全球保
水貨dell有 premium support就 有全球保
但建議官網買, 保養易搞好多,or taobao代續保
btw dell中港台三地customer support 都係接去廈門
有冇高手知點解我重新係asus ux430裝過win10後, 裝dashlane (儲密碼個個software) 係咁彈bad image開唔倒?
之前原廠setting係ok
想買部gaming laptop 帶去WH
諗緊gm501
但係又驚部機得一兩年貨仔
買太貴好似唔係幾好
amd ryzen 2500u 同8250u差唔多
但聽聞都係有過熱問題, 可能要disable turbo boost咁玩
請問有無notebook 係$7000 內

>15吋
1050TI 或以上
256GB SSD
I5 8代

屋企用
幾重都唔緊要

第一頁過部得1050
所以差DD

謝謝
推post
繼續等
8550u以上+mx150/核顯+16gb ram+256以上ssd+15.6inch moon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞