又係時間推吓Amazon 平價notebook (10)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
1. 5千幾8代勁版i5 + 1050, 15.6吋

https://www.amazon.com/8th-Gen-i5-8300H-processor-GeForce-FireCuda/dp/B07BP9QG2J/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1528526461&sr=8-1&keywords=asus+8300h

如果係呢部,自己上16G RAM 得唔得呢?
係咪會無左保?
同問,會唔會clean install一次
FX系列散熱差d 同埋會比較嘈!差40 唔使諗一定係ROG
Fx504–>gl503–>gl504

Fx504
i5 8gb 1TB hd. 1050 廢mon. 價錢699美元
i5 8gb 256ssd. 1050 廢mon. 價錢699
i7 8gb 1TB+128ssd 1050ti 廢mon 價錢899
i7 16gb 1TB+256ssd 1060. 靚mon 價錢1299

GL503
i5 8gb 1TB+128ssd 1050ti 靚mon. 價錢769(平時999)

GL504
i7 16gb 1TB+256ssd 1060 靚mon. 價錢1339(平時1699)
已買第一部

想問係唔係隨便買一隻2.5inchs SSD 便可?
256gb 有沒有推介?
恭喜恭喜

我都比左錢了
時間一樣
4/12 前到

多謝各位推薦
我想問咁遠運過黎 怕唔怕整爛?物流公司下下大力dum落地咪死
打機就分別唔大 如果做其他野 例如剪片先好大分別
GL503 都帶i7版 但要成12xx
買左gl503 比條女玩爆爆王
你做起左個brand自然貴, lenovo都係咁樣
主要文書上網睇戲同玩android模擬器, 而家部notebook上住網睇youtube開模擬器都已經好lag, 想換部順少少, budget 4000內, 求推介
遲左入黎 gl504就無晒貨
如果執下相 間中先剪下片 gl503粒i5夠唔夠做?
會呀 大大力dum 又踩又掟 當足球咁踢
都唔知前面啲巴打點買到返黎
最少都預6000啦...
部機近排玩game會自動熄機 好似係熱得制 cpu去到9x idle 5x 之前無事
我搵唔到gl504 1339呢個價 有無link?
3代u?
咩model咩spec
7700hq 1060黎
你似中毒果啲多啲
機咁新好難會多塵同要換散熱膏
洗機可能已經解決問題
部機run gpu stress test 就會overheat
Cpu會升到9x度
部部notebook都係咁
問題你idle=乜都冇做都5x度
姐係有啲隱藏野本身chur緊你電腦啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞