又係時間推吓Amazon 平價notebook (10)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
想搵部17” laptop 文書機睇吓Netflix,當埋電影用。要optical drive 俾細路做功課。會打吓機,唔會打大作,最多玩吓舊game。5-6000 budget,下面呢部點睇?

Lenovo 330 series 17.3 Inch HD+ Pro Laptop, Intel Quad-Core i5-8250U (Beat i7-7500U), 8GB DDR4, 256G SSD (Boot), Bluetooth, DVD, Window 10 https://www.amazon.com/dp/B07DQLF5XK/ref=cm_sw_r_cp_api_i_0be5BbCJ1HJ5G
Tg tktk1205
我都係用黎睇下片 玩下19game咁
因為想用返357年所以先買i7
Come用都好重要

另外想問買之前下有冇得加做16g ram?
想問下ASUS Vivobook X507同個post第2條list有咩分別?見香港光棍節都做緊4千幾?
想問有冇啲13.3 or 14嘅文書notebook推介?行N4000至N5000都得

睇左好多一係太重 一係太貴
Used應該無
放acer nitro 5
弱弱問下, 如果買頭post 4千零蚊部文書, wifi connect play NAS d 1080p movie, 再HDMI out去電視, 會唔會窒?
而家屋企用堅個幾年既tx box play 1080p movie有時會窒...

想搵部萬5左右既機玩
要I7 8代U 1070非MAX Q 良好散熱
有無好介紹??
打機用
牙石zephyrus m
MAX Q喎
M嗰部好似係完整版1070
都成皮野啦 點解唔揀gs65
4.6磅 17吋自己唸下係咪要咁大部啦
唔拎出街ok
性能價錢算係合理,有啲高不成低不就
8代u正常唔會lag
asus有d平價win10機 但可能得11-2吋mon
同問
咩website黎, click落去入唔到
有無model我去返香港website睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞