思裂 split 討論

448 回覆
44 Like 6 Dislike
Prof X打完天啟搞到無哂頭髮
就痴Q左線
同城寨英雄個boss一撚樣,子彈都打唔死
我睇完覺得幾失望 雖然知人格分裂既戲好難拍得好
但覺得呢套真係一套眼高手低既戲
演員相當出色 無論係男主角既不同人格既演繹 女主角既孤獨堅強 果兩個被寵既女仔入世未深既表現都好好睇
但劇情真係可以更好 佢個重心放左係第24個人格 反而你真係放係兒童陰影果啲位會好好多
敘事亦有少少一舊舊
再加埋最後個結尾真係 完全變左另一套戲一樣
套戲係幾好睇
但佢講到人格個人物設定可以影響生理有d誇張 話野獸皮堅肉厚就連子彈都打唔穿 大佬近距離shotgun 打兩槍水泥牆都穿啦
即刻諗起回魂夜 最緊要揸住個信念 你信識飛就識飛

最尾果句笑左
如果我係女主角 到最後真係寧願同男主角生活落去都唔想返大伯身邊 起碼男主角係確定唔會傷害佢
James Mcavoy
好地地成場戲啲角式係正常冇超能力
但係個大佬就刀槍不入
女主最尾係咪決定同警察爆個死肥佬性侵佢嘅事
女主角睇其他相係冇咁正
個波又唔係真係咁大
但係床到又可以大到就跌岀黎咁
好奇怪
氣氛其實幾好 啲音樂好鬼正 有啲位真係氣都唔想抖
啲演員都好好戲 男主角啲戲好正 睇到每個人格既特質
但都係啦 臨尾果度 刀槍不入既屌你
同埋有少少捉唔到中心點 想講既野好似好多但又唔入肉咁
同埋冇睇不死劫真係唔知最尾果度點解

利申 冇睇不死劫
女主角睇其他相係冇咁正
個波又唔係真係咁大
好奇怪

呢樣我都覺
明明訓係到個時真係好想塞個頭入去
但係睇番佢之前套MORGAN
有一幕佢平訓係到....心口平到可以降落
我覺得佢最尾個位係挑戰緊世人對人腦未了解部分嘅幻想喎,雖然係有啲誇,但係我覺得幾新穎同科幻,未至於去到柒嘅

我俾7/10 女主初時睇好怪,愈睇愈索
最好j係教授連每個accent都有唔同
最cute 係hedwig
James bb carry成套戲係真
最好j係教授連每個accent都有唔同
最cute 係hedwig

et cetera
局部精彩,認同樓上巴打蛇頭虎尾,不過虎得黎又拍得唔夠好睇
前段舖排得悶,老老實實唔係男主角D戲好,同條女咁正,呢套戲應該都幾爛
攝影就OK既,不過同套戲一樣,有D位拍得好,有D位拍得有D怪,營造唔到氣氛出黎
10分都係6分到,男主角幫套戲攞左成大半既分
女主角睇其他相係冇咁正
個波又唔係真係咁大
好奇怪

呢樣我都覺
明明訓係到個時真係好想塞個頭入去
但係睇番佢之前套MORGAN
有一幕佢平訓係到....心口平到可以降落

佢逃走果陣對波彈到
啲青筋都識做戲
睇完 唔錯

睇唔出佢有咁大
我覺得佢最尾個位係挑戰緊世人對人腦未了解部分嘅幻想喎,雖然係有啲誇,但係我覺得幾新穎同科幻,未至於去到柒嘅

我俾7/10 女主初時睇好怪,愈睇愈索

係 呀婆演講前都有講過 呢個唔係人格分裂咁簡單
可能會帶領到人類見識未知既領域

所以結局刀槍不入 我都唔會覺over

反而覺得成件事意料之外 好新鮮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞