思裂 split 討論

448 回覆
44 Like 6 Dislike
有冇人覺得個阿婆做左x教授個角色
你唔係有病你係比其他人有能力既人

我覺得佢最尾個位係挑戰緊世人對人腦未了解部分嘅幻想喎,雖然係有啲誇,但係我覺得幾新穎同科幻,未至於去到柒嘅

我俾7/10 女主初時睇好怪,愈睇愈索

認同
個醫生提出有啲人格係對蜂叮敏感
有啲有糖尿病,其他又係正常人
想指出人體潛能好大
只要相信自己係果樣野,信到自己都以為係真
就真係有果樣野
係思想改變細胞構造
點解個感覺咁奇妙 真係好奇妙
第一眼覺得女主好怪雞
睇多兩眼開始覺得靚
最後覺得靚到仆街
點解個感覺咁奇妙 真係好奇妙
第一眼覺得女主好怪雞
睇多兩眼開始覺得靚
最後覺得靚到仆街

因為佢對波令你改觀
就咁睇左預告就入場睇
整體唔錯故事完整同埋節奏明快冇乜悶場又夠緊張刺激
但有啲位同預期有啲落差
成套戲基本上主要得3個人格冇乜講其他人格雖然可能係限於電影得2粒鐘同劇情需要
同埋睇個預告仲以為女主角主要係靠利用唔同人格既特點走返出去點知其實都係格硬黎既多
最大賣點係X教授既演技同埋女主角換最尾件衫訓係度時對波型真係正到痴孖根對眼完全離唔開淨係望住佢對波又白又大好撚想扯爛佢件衫同個bra再瘋狂奶佢對波再揸佢對波揸到佢發出楚楚可憐既嬌喘聲再大大力捉住佢對波拎黎夾腸最後再射到佢成對波都係精
就咁睇左預告就入場睇
整體唔錯故事完整同埋節奏明快冇乜悶場又夠緊張刺激
但有啲位同預期有啲落差
成套戲基本上主要得3個人格冇乜講其他人格雖然可能係限於電影得2粒鐘同劇情需要
同埋睇個預告仲以為女主角主要係靠利用唔同人格既特點走返出去點知其實都係格硬黎既多
最大賣點係X教授既演技同埋女主角換最尾件衫訓係度時對波型真係正到痴孖根對眼完全離唔開淨係望住佢對波又白又大好撚想扯爛佢件衫同個bra再瘋狂奶佢對波再揸佢對波揸到佢發出楚楚可憐既嬌喘聲再大大力捉住佢對波拎黎夾腸最後再射到佢成對波都係精

見到d comment 話野獸人格誇張就覺得套戲真係無講錯
套戲都有d細節位
例如d衫除極都仲有(可能為左掩蓋疤痕/唔想比個少伯強姦除衫)
識柯尿呢招(我覺得都同過往比人強姦過有關)
套戲都有d細節位
例如d衫除極都仲有(可能為左掩蓋疤痕/唔想比個少伯強姦除衫)

潔癖呀
最後都係捉唔到條友,同埋last餐廳座係度係乜水黎,好熟面口
條女對波其實唔大 仲要八字波
套戲都有d細節位

潔癖呀

柯尿既話就算冇潔癖都頂唔順啦
最後都係捉唔到條友,同埋last餐廳座係度係乜水黎,好熟面口

Bruce Willis
佢個名牌係Dunn, David Dunn
佢咪之前套Unbreakable既主角
講緊既Mr glass就係入面另一個人
神盾局局長
我覺得最後野獸個人格設定好過火
你可以話之前個23個人格轉變會影響生理 例如話一個人格盲既時候 另一個人格係睇到野 可能係視覺神經既問題
但不同人格之間既生理轉變都唔會轉變到由凡胎俗骨變到刀槍不入呀
即係好似patricia係女性人格 但係kevin呢個宿主既身體都唔會變女人啦
有啲最基本既生理機能正常都唔會有咁大變動 直情係改變哂所有肌肉骨骼密度 真心太誇張

題外話
仆街我睇呢場戲既時候後面有兩條臭閪由頭笑到落尾 淨係識笑唔同人格做既野好滑稽乜乜柒柒 明明james演唔同人格演到好入骨 係我睇到好寒既時候係度笑 屌佢老母

你所講既物質 會唔會係女主角睇prof x d 人格video 果陣個女人人格打果枝針?
如果一開始老女醫生個視像talk講既野只係套戲既假想,咁第24個人格變成HULK咁我覺得無問題,因為套戲一開始已經state左思想令人體有無限潛能
但我覺得可以再合理化多少少,話24個人格因為接觸到某d物質令到轉換到24個人格時會變左HULK,咁會易入口d

女主角睇男主角video 時 女人人格打果枝針有冇關?

係 個枝好似係雌激素個一類野黎
認同紅字 雖然咁樣會更加似x-men 但至少合理

唔係糖尿病要打針咩
我覺得最後野獸個人格設定好過火
你可以話之前個23個人格轉變會影響生理 例如話一個人格盲既時候 另一個人格係睇到野 可能係視覺神經既問題
但不同人格之間既生理轉變都唔會轉變到由凡胎俗骨變到刀槍不入呀
即係好似patricia係女性人格 但係kevin呢個宿主既身體都唔會變女人啦
有啲最基本既生理機能正常都唔會有咁大變動 直情係改變哂所有肌肉骨骼密度 真心太誇張

題外話
仆街我睇呢場戲既時候後面有兩條臭閪由頭笑到落尾 淨係識笑唔同人格做既野好滑稽乜乜柒柒 明明james演唔同人格演到好入骨 係我睇到好寒既時候係度笑 屌佢老母

你所講既物質 會唔會係女主角睇prof x d 人格video 果陣個女人人格打果枝針?
如果一開始老女醫生個視像talk講既野只係套戲既假想,咁第24個人格變成HULK咁我覺得無問題,因為套戲一開始已經state左思想令人體有無限潛能
但我覺得可以再合理化多少少,話24個人格因為接觸到某d物質令到轉換到24個人格時會變左HULK,咁會易入口d

女主角睇男主角video 時 女人人格打果枝針有冇關?

係 個枝好似係雌激素個一類野黎
認同紅字 雖然咁樣會更加似x-men 但至少合理

唔係糖尿病要打針咩

冇錯
期待咗好耐 噚日終於有時間死去睇
感覺舖排到有好多野想講
結果變到周身刀無張利
男主角有啲位令到我出咗戲
個小朋友演到有啲似智障咁
不過男主有啲位又真係演得幾好 (beast)
套戲有啲觀點幾新鮮
其實真係有可能係患者們係高人一等
佢哋開發咗腦入面嘅其他潛能出嚟
另外 雖然我都覺得現實無可能
但有種人格唔係人類
呢一點的確幾驚訝
整體感覺有少少失望
有啲位可以dig deep 但就偏偏無再去盡啲
同埋唔鍾意每次呢類topic
患者都會係反派角色
聽說有續集
見到好多人講細節好好,唔否認佢細節位同鋪排係好既
例如個女醫生同啲學生講talk時,話患呢個病既人有進化既潛能
其實成套戲一直都好寫實,到後尾第24個人格出黎真係屌左聲
我明係想對應返個老醫生講既野,但屌!到真係誇左少少
仲要一直做緊劇情片,無啦啦變左科幻片真係接受唔到

呢下夾波真係世界級

呢下夾波真係世界級

結衣先正
尾段好想佢拍成 女主角先係精神分裂,全部自己幻想

得罪講句 好老套
好似初中雞寫完兩頁紙然後最尾話鬧鐘聲把我從夢中叫醒了
尾段好想佢拍成 女主角先係精神分裂,全部自己幻想

得罪講句 好老套
好似初中雞寫完兩頁紙然後最尾話鬧鐘聲把我從夢中叫醒了

Agger
第24個人格太誇張
已經可以做蜘蛛俠d敵人
女主角身材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞