思裂 split 討論

448 回覆
44 Like 6 Dislike
我覺得玩人格分裂玩得最癲既依然係identity 好正

細個個陣比個肥佬扑左
佢老豆死左之後成日比肥佬虐待 好似係

我都明呢d
但講咁多就係要佢最後唔使死?
會唔會鋪得太長

因為個主角認為童年無經過傷害就唔會成長 就無生存價值 =不純潔 而女主最後先無衫着

我覺得今次想講普通人有可能一直將有天份嘅人當做痴線佬/動物看待
當主角見到女角底層原來有過一段歷史發現係同類先放過佢
"成長"有少少似Saw
最尾不死劫可能係一塊鏡,玻璃先生可以將能力外向,但Beast係內向,雖然都係"痴線佬",但唔同類別
應該唔會就咁講多重人格脅持少女咁簡單睇返佢啲風格
留名睇世界大戰
係咪做魔詭個女主角?

愈睇愈正
瞓喺床道對波支晒出黎
套戲係幾好睇
但佢講到人格個人物設定可以影響生理有d誇張 話野獸皮堅肉厚就連子彈都打唔穿 大佬近距離shotgun 打兩槍水泥牆都穿啦
即刻諗起回魂夜 最緊要揸住個信念 你信識飛就識飛
有冇人覺得最後個到over左
可以寫到冇殺死佢,但係咁樣中兩槍都唔死,以為自己入左場睇X-men
其他教幾好,如果個女主腳最後痴埋線就正
好緊湊
套戲係幾好睇
但佢講到人格個人物設定可以影響生理有d誇張 話野獸皮堅肉厚就連子彈都打唔穿 大佬近距離shotgun 打兩槍水泥牆都穿啦

正如醫生所講 呢個唔係病 帶領大家去一個人類未知既領域
佢演講之前 都有咁講 仲好想人地信佢

反而到佢面對野獸 係真實果陣 佢有d唔信兼接受唔到
係咪做魔詭個女主角?

愈睇愈正
瞓喺床道對波支晒出黎

好撚正 有波路
可以寫到冇殺死佢,但係咁樣中兩槍都唔死,以為自己入左場睇X-men

所以佢最後將依套同不死劫拉埋先make sence到
舊戲男主角不死身
套戲係幾好睇

點解唔係野獸先係真身,人類肉身係分身?

利申:世界大戰發起人

舊戲男主角不死身

咁冇睇不死劫入場咪有排屌?
利申:冇睇
James Mcavoy 遲下星期六入場睇

舊戲男主角不死身

咁冇睇不死劫入場咪有排屌?
利申:冇睇

冇睇應該會睇睇下覺得神神化化
但肯search返個彩蛋睇返舊戲個世界觀就會明
有冇人覺得個阿婆做左x教授個角色
你唔係有病你係比其他人有能力既人
套戲係幾好睇

點解唔係野獸先係真身,人類肉身係分身?

利申:世界大戰發起人

個野獸 係因為保護先衍生出黎 要黎證明可以好強大

免受被欺負
題材吸引
主角演技好
但導演同編劇明顯唔掂
坦白講頭個幾鐘都悶
個阿婆同女主角既戲真係有好多悶場
係去到出現第24個人格先好睇
估唔到似變左睇X-men
X教授第24個人格根本就係異能人

好多電影都會虎頭蛇尾
呢套係蛇頭虎尾
較為精彩既戲都係尾段
要比D耐性或夠精神先好入場睇

呢套戲表面上24個人格
實際上主角係戲中演過既人格都唔係太多
如果講人格分裂題材
我推介大家睇美劇Bates Motel
Netflix香港版app有得免費試用一個月可以睇到
主角得兩個人格已經好睇
題材吸引
主角演技好
但導演同編劇明顯唔掂
坦白講頭個幾鐘都悶
個阿婆同女主角既戲真係有好多悶場
係去到出現第24個人格先好睇
估唔到似變左睇X-men
X教授第24個人格根本就係異能人

好多電影都會虎頭蛇尾
呢套係蛇頭虎尾
較為精彩既戲都係尾段
要比D耐性或夠精神先好入場睇

呢套戲表面上24個人格
實際上主角係戲中演過既人格都唔係太多
如果講人格分裂題材
我推介大家睇美劇Bates Motel
Netflix香港版app有得免費試用一個月可以睇到
主角得兩個人格已經好睇

笑左張圖 xmen
最後同女主角個shot 一個鏡頭變五六個人格
好撚癲 x教授好好演技
今日睇左james嘅演技好正
個黑人女仔啲演技好唔掂
同埋個故事一般
想知道最尾個男人係乜水
恐唔恐怖?
5/10分
得罪講句 爛片
驚慄片黎講完全冇緊張感同壓迫感
第24人格太誇張,刀槍不入,識爬牆
好多情節都唔合理,e.g. 9歲人格時3條女唔趁佢最冇殺傷力嘅時期做低佢,反而係女人人格拎住把刀切緊野,有刀嘅情況下先做佢
3條女被分開監禁嘅時期唔係第一時間係間房搵工具逃走,而係鳩坐 去到後期先覺醒,開始識搵工具開門

唯一值得睇嘅就係x教授神演技同埋2條大波妹,黑妹
今日睇左james嘅演技好正
個黑人女仔啲演技好唔掂
同埋個故事一般
想知道最尾個男人係乜水

尊麥堅都唔識?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞