思裂 split 討論

448 回覆
44 Like 6 Dislike
期望太高,有少少失望,一路等佢個twist,點知冇 但係撇除冇twist,呢套比起同類型既戲更深入探討人格分裂呢樣野 後段beast出現幾緊張刺激 成場要集中精神睇,啲人格好容易聽到亂晒

唔好咁啦
呢位導演自從sixth sense同unbreakable之後就爛到嚟呢套先叫做好睇返啲咋

好彩今次宣傳淨係講james演技,冇再挖返佢套鬼眼出黎binc btw睇過佢上年套the visit,雖然都係啲舊橋,但個題材幾正,對老夫婦好撚心寒

The Visit bd價格仍然高企,未睇,但自從happening之後唔抱期望
今晚睇

應該好緊湊
唔錯
睇完 最後係咪講佢自己套戲

係導演十幾年前自己套舊戲unbreakable
Bruce Willis做主角
應該純粹穿鐅附會
邊套有得睇番不死劫? 搵極都搵唔到
期望太高,有少少失望,一路等佢個twist,點知冇 但係撇除冇twist,呢套比起同類型既戲更深入探討人格分裂呢樣野 後段beast出現幾緊張刺激 成場要集中精神睇,啲人格好容易聽到亂晒

唔好咁啦
呢位導演自從sixth sense同unbreakable之後就爛到嚟呢套先叫做好睇返啲咋

其實unbreakable都爛,之後果啲更加無謂提,今次依套真係佢十幾年嚟回勇之作。
最重要嘅係⋯條女好正

唔好咁啦

其實unbreakable都爛,之後果啲更加無謂提,今次依套真係佢十幾年嚟回勇之作。
最重要嘅係⋯條女好正

睇個款肯定有續集⋯superman布斯韋利士對the beast
真心想知佢講女主角細路經歷做乜
仲以為23個人格都係女主角
想問個套不死劫係講咩
女主好撚正
一開始唔覺 愈睇愈正

細個個陣比個肥佬扑左
佢老豆死左之後成日比肥佬虐待 好似係
想問個套不死劫係講咩

故事講Mr. Glass係一個極度㞌弱嘅人,骨頭好似玻璃一樣咁脆弱,自小就受盡欺凌,只能靠超級英雄漫畫慰藉心靈。
佢深信漫畫入面嘅正邪善惡二元對立平衡,認為既然依個世界有佢一個咁極度㞌弱之人,咁世界另一端必然有一個同佢雙反——>極度強壯之人,依個人就係漫畫入面嘅superman!佢窮一生找尋依個人,終於畀佢搵倒,而依個人就係布斯韋利士⋯⋯

細個個陣比個肥佬扑左

我都明呢d
但講咁多就係要佢最後唔使死?
會唔會鋪得太長
其實我覺得真係好一般,甚至唔好睇。演員冇咩問題,但劇本好一般。成個劇情好散...可能本身其望好高...

唔好咁啦

最重要嘅係⋯條女好正

比較之後幾套,唔太爛㗎啦
今次真係回勇

唔知點解次次見到佢都好想笑
有深度但係唔會鳩嚇你嘅恐佈片
值得睇

細個個陣比個肥佬扑左

我都明呢d
會唔會鋪得太長

反而James嘅多重人格來歷就冇舖得咁多
唯一套戲唔好嘅地方
女主好撚正
一開始唔覺 愈睇愈正

開頭睇好怪 但愈睇愈索 好深刻
期望太高添 不過都值得入場睇

細個個陣比個肥佬扑左

我都明呢d
會唔會鋪得太長

因為個主角認為童年無經過傷害就唔會成長 就無生存價值 =不純潔 而女主最後先無衫着
女主好撚正
一開始唔覺 愈睇愈正

開頭睇好怪 但愈睇愈索 好深刻

好想瘋狂俾佢西面
好撚好睇 跳舞個度我覺得好寒

唔好咁啦

最重要嘅係⋯條女好正

睇個款肯定有續集⋯superman布斯韋利士對the beast

唔會掛 兩套都扯唔埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞