思裂 split 討論

448 回覆
44 Like 6 Dislike
恐唔恐怖?

唔恐怖 當笑片睇
恐唔恐怖?

5/10分
得罪講句 爛片
驚慄片黎講完全冇緊張感同壓迫感
第24人格太誇張,刀槍不入,識爬牆
好多情節都唔合理,e.g. 9歲人格時3條女唔趁佢最冇殺傷力嘅時期做低佢,反而係女人人格拎住把刀切緊野,有刀嘅情況下先做佢
3條女被分開監禁嘅時期唔係第一時間係間房搵工具逃走,而係鳩坐 去到後期先覺醒,開始識搵工具開門

唯一值得睇嘅就係x教授神演技同埋2條大波妹,黑妹

驚慄片係咪要下下嚇尻你 大大聲嚇你 先叫好睇
James McAvoy世界級
5/10分
得罪講句 爛片
好多情節都唔合理,e.g. 9歲人格時3條女唔趁佢最冇殺傷力嘅時期做低佢,反而係女人人格拎住把刀切緊野,有刀嘅情況下先做佢
3條女被分開監禁嘅時期唔係第一時間係間房搵工具逃走,而係鳩坐 去到後期先覺醒,開始識搵工具開門

壓逼感都有既,但係24人格真係吹大左我覺得
5/10分
得罪講句 爛片

驚慄片係咪要下下嚇尻你 大大聲嚇你 先叫好睇

唔係,好唔好睇唔係取決於有冇被嚇鳩
不過 純個人意見, 好唔好睇見人見智,我就麻麻
有啲失望,開頭以為係智取而逃脫
以為女主會慢慢掌握唔同人格既弱點同利用唔同人格去做唔同野黎達成目的,
同人格係主要演繹得幾個(雖然演技係好)
不過如果撇除自己ff嘅劇情取向,其實都有緊湊氣氛同算幾好睇
只係最後面有啲誇張
http://www.eyny.com/video.php?mod=video&vid=1320952&size=360
搵到個網線上睇不死劫,不過簡體字幕
最尾好慘

後面個彩蛋
成套戲都好有壓迫感,最主要係因為男主角果個叫dennis既人格。佢果種殺氣既眼神,沉重既呼吸聲,都好表現到,一個痴線佬好壓抑自己。男主角真係carry晒成部戲
今日睇左james嘅演技好正
個黑人女仔啲演技好唔掂
同埋個故事一般
想知道最尾個男人係乜水

三個女仔同個阿婆D戲認真屎同悶
唔錯唔錯
有啲失望,開頭以為係智取而逃脫
以為女主會慢慢掌握唔同人格既弱點同利用唔同人格去做唔同野黎達成目的,
同人格係主要演繹得幾個(雖然演技係好)
不過如果撇除自己ff嘅劇情取向,其實都有緊湊氣氛同算幾好睇
只係最後面有啲誇張

同意,睇之前都以為係女主角會智取逃脫
但係最後個beast人格有d誇張 屌你近距離散彈槍嘭埋去都無事咁你玩哂啦
期望太高,有少少失望,一路等佢個twist,點知冇 但係撇除冇twist,呢套比起同類型既戲更深入探討人格分裂呢樣野 後段beast出現幾緊張刺激 成場要集中精神睇,啲人格好容易聽到亂晒

冇twist 位+1
其實我唔太明個女主角除左冷靜同有過去之外
係戲到有乜特別大嘅作用
真心想知佢講女主角細路經歷做乜
仲以為23個人格都係女主角

我以為最後個女仔都有人格分裂
or 全部野都只係個女仔幻想出黎
期望太高,有少少失望,一路等佢個twist,點知冇 但係撇除冇twist,呢套比起同類型既戲更深入探討人格分裂呢樣野 後段beast出現幾緊張刺激 成場要集中精神睇,啲人格好容易聽到亂晒

冇twist 位+1
係戲到有乜特別大嘅作用

仲有好養眼
最尾好慘

後面個彩蛋

咩彩蛋?我彩漏左?
定係快餐店到?

冇twist 位+1
係戲到有乜特別大嘅作用

仲有好養眼

又係 個樣我麻麻 諗起我男朋友個ex 一樣對眼分好開 但全程有留意佢好大波
係咪做魔詭個女主角?

愈睇愈正
瞓喺床道對波支晒出黎

好撚正 有波路

有冇巴打可以搵返女主角逃走時彈下彈下嘅片
好想睇多次

Same 見佢鋪左咁耐
有無巴打知道leonardo dicaprio黎緊係咪都會拍多重人格?我好似記得唔知邊到睇到。Btw, james 好好戲又靚仔

Same 見佢鋪左咁耐

所以覺得係值得睇 但冇乜深度同深刻點
唔好抱太大期望
男主角個人show

但出得幾個人格

女主角望下望下幾順眼
一路以為係24個比利,睇完先知唔係
去到beast出黎以為睇緊喪屍片
誇到中彈都冇事
男主演技滿分,劇情就

Same 見佢鋪左咁耐

初頭懶係有智慧叫個女仔柯尿對付有潔辟既Dennis
又講佢細個跟老豆打獵
仲以為最尾講佢智取男主角逃走成功

點知只係比個動物園員工好彩救出
完全唔知個鋪排個女主角咁耐做乜撚

根本三個女仔同個阿婆既演技都完全唔夠男主角黎
所以演員之間無乜火花
只係純睇男主角表演人格分裂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞