amd cpu & gpu 用家交流 #3

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
Rx 600又冇出現 rx400已經打左好多年仗
支持香港公司
得2年保 不如上asus rog vega 56用耐少少 等埋amd 7nm navi再換
今年嘅vega都未上水 咁快講定Navi
vega 20攞來做專業卡同埋ml/dl卡了 應該不會出現係gaming 度 [sosad]
FF AMD出粒apu有1050性能
其實有
應該要等7nm果代先有
暫時不要太ff
nv 12nm 都係擠左牙膏拖延 等7nm
起碼佢出新卡
問題又黎
APU做到

GPU點會做唔到
嚴格啲嚟講apu只係cpu整合cpu同gpu
早期嘅apu就真係apu 有一個叫hsa嘅架構
當apu有多餘運算力時 可以協助cpu 分擔運算工作
Vega嘅apu 有冇就唔知 因為佢冇講有
gpu 萬年gcn 冇咩好期待大改變 未來睇gcn之父王啓尚點魔改navi

asus b450 mb + 2600
牙jack得罪咗邊個?個個po都有負皮
i dont know
我上面道歉文都出埋(真心道歉來)
AMD Athlon 200GE 評測出左了
https://youtu.be/pCDJERMTL3s
LLC : mode 1
CPU Volt : 1.42
CPU speed : 4.1
大陸部濕鳩 小霸王z+嗰粒定制u過到1050
果粒暫時只能出現console 落notebook oem仲有可能既
https://www.facebook.com/groups/AMDTAIWANFANCLUB/permalink/2203235496627395/
香港已經有人收到zen2 epyc engine sample
廚房佬玩ryzen cpu系列
佢唔係廚房佬
睇錯左
不過依然是香港果邊既
台灣人嚟...
我又估錯左
起碼睇到有人zen2 工程樣本
佢唔係廚房佬
睇錯左
不過依然是香港果邊既
台灣人嚟...
我又估錯左
起碼睇到有人收到zen2 工程樣本
12nm refresh polaris 10月見
CPU voltage係0.86-1.45
同Core speed係2.2GHz-4.05GHz之間遊走

想問下CPU電壓個度會唔會好唔正常或者過高?

Spec: 2600x ,b450m gaming plus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞