amd cpu & gpu 用家交流 #3

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
上面都講左 果粒cpu不符合表現 如果是xander代理可以換u 其他代理不知了
又唔係x
b350m plus 連vrm 溫度都check 唔到
佢果塊tuf b350m來
4.0 其實冇乜野
做咩都冇問題
但R6彈驚係唯一問題

amd cpu 佔有率已經升到20%以上了

用緊asus x399 zenith extreme留意
如果升左tr2可以登記申請領取vrm cooling kit
幫2600換左隻x52 打機由87度降到6x
新手一問
amd ryzen 5 2600
唔係追求咩大作game 高效
可以玩到幾多年?
至少3年
用ryzen
ram 頻係咪要高? 用緊2666
ram至少要3000
大獲 買錯左 咁如果用左低頻會有咩影響
fps低
唔該哂
低少少姐,唔會由順變唔順既,除非你本身就唔順啦
順呀 不過新手砌機 而家明了
自己試下超唔超到上3000
Ryzen Threadripper WX 系列將新增Dynamic Local模式,性能最大提升47%
https://community.amd.com/community/gaming/blog/2018/10/05/previewing-dynamic-local-mode-for-the-amd-ryzen-threadripper-wx-series-processors

什麼是 Dynamic Local模式(動態本地模式)?
動態本地模式是一種新的軟件, 它將系統最苛刻的應用程序線程自動遷移到 Threadripper™2990WX 和 2970WX CPU 內核中, 並具有本地內存訪問權限。換言之: 更喜歡本地 DRAM 訪問的應用程序將自動接收它, 而擴展到多個內核的應用程序則可以自由地使用它。

10月29日會開放下載
請問舊板212 plus用唔用到am4?
睇有冇am4扣具
忍手等出下代
呢個正wo,即係以後唔洗好似以前咁reboot入咩local mode/gaming mode/numa mode?
跟人地list 買左2700x asus x470pro
但配左g skill 3000mhz 2x8gb
剪片render 應該點set法?
仲爬緊文 學緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞