amd cpu & gpu 用家交流 #3

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
用到,我用緊
但要有coolermaster am4扣具
RR-ACCY-AM4B-R1
應該係
入bios set ram行 dcop standard
cpu就不用超 因為render要求穩定
感謝
但如果打機 想超下 係咪就set唔上去?
試下先
又撚人用pbo

2700x 超4.1 試下穩唔穩先
再上4.2呢度d 巴打含哂撚
點set法?
爬下呢個Post
有講4.1ghz 要 cpu voltage 幾多

bio set 倍數 41 同cpu voltage 1.唔知幾多
🙏🏻👌
pbo 懶人超頻專用
屌你emoji撚

4.1 要幾多完全係視乎體質而定

有啲人1.35,有啲人1.4,有啲人去到1.45都唔穩...
4.2ghz路過
4.25都得

想問外頻係咁跳係咪x370既問題
換火牛
等睇一年後縮u
想知過幾多voltage先會縮U
下年都zen2 啦
1. 夾硬用好低voltage 行高頻

2. 1.6v 長用(reddit 有人話試過三個月到玩完)
你2600x 少核梗係會易超啲

6c12t 相信你如果唔係因為價錢問題

早就選用 i7 8700k

4.2 呢啲好少兒科

8700k 輕輕一超就上 4.7

如果我唔係J 8c16t 都唔會用 amd ryzen
都有d後悔
直上8700k唔洗煩
6c12t 洗乜揀 ryzen

慳嗰少少錢煩咁多嘢
AMD rumored Radeon RX 570/580 successors launching SOON

Read more: https://www.tweaktown.com/news/63435/amd-rumored-radeon-rx-570-580-successors-launching-soon/index.html

雖則係少人用緊a卡 但都比下新資訊了
10月發佈Polaris 30 只係用gf 12 lp再refresh 預 只有10%提升
係7nm發布之前都係廢 不過出左都係虧 按而家啲game偏向N記 除非係劃時代 唔係我張1070又可以玩多排
amd epyc roma(zen2)新es sample
留意雙路epyc測試cinebench r15
今次12861 上次 12587
測試頻率為 128c256t @1.8ghz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞