amd cpu & gpu 用家交流 #3

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
冇咩影響cpu性能 但chipset要安裝埋
裝完係咪要SET 野
chipset driver裝完之後重新開機 不用重新set野了
唔該曬
我發覺我粒2700X個EDC打機長期99% 係咪正常..
以家1.45V 上到4.3
正常情況
岩岩打打下PUBG 成部機HAND左 以為關事
ram 行緊幾多? 咩model?
3200 GSKILL F字頭 C14個條
更新下bios 了
我琴日更新到最新了
你用番pubg 打多幾次 睇下有冇hang 機
今日手動超頻完 再開RYZEN MASTER會冇顯示PPT TDC EDC PTC
係咪SET錯咗野 只係改咗CPU電壓同CPU Core Ratio
人手超頻己經set死行緊幾多 不會顯示ppt tdc edc ptc
各位巴打啱啱砌左部rzyen 2600,用adata xpg 3000mhz ram,老母版係asrock b450 k4 gaming,去bios 到set完xmp條ram都係得2666mhz,請問有冇得set翻上3000?
條ram邊度買?
jumbo,但應該唔關事,佢xmp profile 都出到3000mhz,但select完都係2666
用thaiphoon睇下ram用左咩die ?
amd zen2 細節位
L4 cache
今日打pubg係咁crash 仲要hand左2次機 係咪我ram超得唔好 我就係set佢做3200 電壓個d冇搞
今日打pubg係咁crash 仲要hand左2次機 係咪我ram超得唔好 我就咁set佢做3200 電壓個d冇搞
試人手超頻4.2 @1.38~1.425
注意入bios 搞
咁係咪要熄番個自動超頻? 人手超有冇教學 google下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞