amd cpu & gpu 用家交流 #3

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
LM
我不怕答衰左俾比人笑 自己比錯資訊人應該直接修正番
呢個樣不能馬虎 比錯資訊誤導左巴打花費冤枉錢買多野 買來冇改善 呢個完全會是我伏左巴打 我應該為呢件事要道歉 修正番資訊 比番岩既答案
姐係我奶左野啦?
你冇奶野
打埋samsung driver 跑多次試試

可以一戰?
日本amazon價格咁平
美國amazon賣緊165usd
原來有driver可以裝
尋日換機箱
轉咗一體水 又屎忽痕走去將兩條ram插過一格

一超就上到3000mhz
試咗半年最盡都係2666

1600 1.375v 4.0GHz full load 73度
Adata XPG drazzle 3000mhz 8x2
16 16 16 26 54 1.4v
底板說明書應該講明插a2 b2
插咗大半年a1b1
邊塊底板?
Ab350m pro4

仍需努力
auto定用offset mode?
衝得
其實平得200蚊港紙
但係我唔知保養嗰啲點搞
新版aida好似終於顯示到真正既ryzen temp
newegg/amazon買cpu 要自行寄回rma
hwinfo64一樣睇到
話說我想裝返個onboard lan driver
https://tw.msi.com/Motherboard/support/X470-GAMING-M7-AC#down-driver&Win10%2064

download左Killer Network Driver (driver only)
但入面冇exe檔 點算
解壓縮檔入去選擇win 64>11ac>qcomwlansrvx64

MSI, AMD, RX VEGA 56 Air Boost OC, 8GB HBM2 $3599
Asus, AMD, RX VEGA 56 STRIX GAMING, 8GB HBM2 $3799
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞