ICAC助理廉政主任

768 回覆
8 Like 13 Dislike

其實舊登以前有巴打講過
入面壓力好大 因為唔會轉perm 日日都要博表現
又多文件睇 樣樣野基本上都new to you
可能會練到一身銅皮鐵骨
利申 以前想做

其實已經係perm位黎
Icac無長約位
但你唔係痴線得好緊要都唔會唔同你續約
呢個位預左狂寫文(一定有英文),幫i,si執頭執尾,ot
要出去做野/拉人既都要番0600
平時番0900
留意有完約金,每次完約派一錢都幾開心

巴打,我讀完副學士先修就出國讀u
但會考中英都唔合格,有冇資格發夢?

海外大學要睇番係咪香港政府認可
如果ok既應該無問題
多人考唔一定請最高學歷果批
Interview印象分可能仲重要過學歷
呢個位係入面離職率算好高
所以點解呢個位成日請人
主任位都辛苦但高人工先留得住人
利申番先 未做過執行處
只係之前係入面做成日搵人R水吹聽番黎
體能考乜英文注重written定spoken多?我本地乞食科u grad做咗三四年嘢,written English還好(公開試writing總算有A)但同陌生人講英文會有啲緊張其實我最擔心係體能絕對唔係肥撚,但亦都唔係運動型嘅人

我識人做話體能好低要求,正常人就得,視力睇到嘢就一定ok,體能從來唔係重點。總之最緊要係英文好,讀說聽寫都要好,乜鬼都英文,最自豪最睇重呢樣嘢。

助理主任有冇得升主任?我啱啱grad時兩個位都有請人,但我報曬都冇得test,其他同屆grad嘅朋友一樣,應該真係要有工作經驗

都係考上去,我聽講係好重視英文的能力。當然有人都應該講得冇錯,視乎嗰期咩team請人,有個別要求。因為我聽人講佢有好多組,有D組專門做跟踪,有D就專做資料蒐集,有D組就正係做行政嘢,唔一定係查案。咁要求的特質都一定有唔同。

有得我做我唔介意啊
自細夢想係做老廉

其實舊登以前有巴打講過
入面壓力好大 因為唔會轉perm 日日都要博表現
又多文件睇 樣樣野基本上都new to you
可能會練到一身銅皮鐵骨
利申 以前想做

其實已經係perm位黎
Icac無長約位
但你唔係痴線得好緊要都唔會唔同你續約
呢個位預左狂寫文(一定有英文),幫i,si執頭執尾,ot
要出去做野/拉人既都要番0600
平時番0900
留意有完約金,每次完約派一錢都幾開心

巴打,我讀完副學士先修就出國讀u
但會考中英都唔合格,有冇資格發夢?

中英文唔合格一定冇可能啦
做完i記,唔洗揾私人市場

ICAC都係仆街黎
你諗下你俾icac炒左 出面有咩公司夠膽請你

調返轉咁諗
我係老細先會請呢d人
因為知道icac會查d咩

咪就係
搵你睇數正呀

笑左
你點知佢真係比人炒
定係ICAC派佢入你公司做臥底?
你仲要搵佢睇數

老細捉隻老鼠入米缸
做得生意都鬼鬼地架啦,
仲請你icac咩

咪就係
搵你睇數正呀

笑左
你點知佢真係比人炒
定係ICAC派佢入你公司做臥底?
你仲要搵佢睇數

老細捉隻老鼠入米缸

諗起月黑高飛Andy 幫人造數
到最後用假名攞曬做數d錢
再舉報埋個監獄長
暑期工in 唔in 得?
留名
之前以為淨係查案,原來都要audit政府部門
近視成千度
係咪可以放棄
留名
之前以為淨係查案,原來都要audit政府部門

做audit另個部門黎
唔係執行處做
巴打知唔知老廉想要個點或者要某d工作經驗既applicant?
OT有無補水?
色弱請唔請
返工去柯屎班新仔都好薯
返工柯屎班新仔都好薯

睇職責要做卧底,槍械訓練,保護證人,線人
應該要英文好好?
有無巴打之前考過可以分享下筆記情況?大概會問咩?
OT有無補水?

?
個招聘廣告入面話要視力測試喎
體能考乜英文注重written定spoken多?我本地乞食科u grad做咗三四年嘢,written English還好(公開試writing總算有A)但同陌生人講英文會有啲緊張其實我最擔心係體能絕對唔係肥撚,但亦都唔係運動型嘅人

我識人做話體能好低要求,正常人就得,視力睇到嘢就一定ok,體能從來唔係重點。總之最緊要係英文好,讀說聽寫都要好,乜鬼都英文,最自豪最睇重呢樣嘢。

助理主任有冇得升主任?我啱啱grad時兩個位都有請人,但我報曬都冇得test,其他同屆grad嘅朋友一樣,應該真係要有工作經驗

都係考上去,我聽講係好重視英文的能力。當然有人都應該講得冇錯,視乎嗰期咩team請人,有個別要求。因為我聽人講佢有好多組,有D組專門做跟踪,有D就專做資料蒐集,有D組就正係做行政嘢,唔一定係查案。咁要求的特質都一定有唔同。

其實ICAC可唔可以做一世?成日話出去私人市場冇人請,但現實係如果我有幸入到去嘅話,除非俾人炒,否則我自己都唔想出返去私人巿場了同埋即使我再做老廉,入政府或公營機構係咪冇咁大影響?

其實ICAC可唔可以做一世?成日話出去私人市場冇人請,但現實係如果我有幸入到去嘅話,除非俾人炒,否則我自己都唔想出返去私人巿場了同埋即使我再做老廉,入政府或公營機構係咪冇咁大影響?
英文水皮係唔駛諗
OT有無補水?

?

政府機構wor,應該冇啦,我聽講AO EO OT都冇水補
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞