ICAC助理廉政主任

768 回覆
8 Like 13 Dislike
視力要求係點

英文先係重點,視力睇到嘢就得。

睇到野既意思係可以帶眼鏡帶con?
Civil Hk見唔到

Civil好似唔包
睇老廉個網

上年衰咗interview 今年再接再厲

可唔可以講下個流程係點?
我知有筆試有寫作有心理測驗同體能?
大約成個流程幾耐?

你就想,每2年半續一次,有咩依郁瀨咗嘢(例如:被被告打甩咗,仲要輸堂費)成隊唔駛續約都得

ICAC都係仆街黎
你諗下你俾icac炒左 出面有咩公司夠膽請你

調返轉咁諗
我係老細先會請呢d人
因為知道icac會查d咩

你又一齊考呀
體能要求係點 入去要點train法

握力,1分鐘sit up,1分鐘push up ,3分鐘踏步
無準則,聽講請過一下push up都做唔到既人
但可以唔廢最好就過得自己過得人啦
上一次請廉政主任係幾多年前
到依家都係得助理

請都9成係助理轉啦
做住先囉

同上面師兄發同一個夢
視力要求係點

一定得啦,總之英文好就贏9成。
視力要求係點

冇視力測試的
Civil Hk見唔到

Civil好似唔包
睇老廉個網

上年衰咗interview 今年再接再厲

可唔可以講下個流程係點?
我知有筆試有寫作有心理測驗同體能?
大約成個流程幾耐?

Apt test同筆試同一日
成個下晝
啲人話呢份工斷六親,冇朋友
Btw interview 係中文定英文
啲人話呢份工斷六親,冇朋友
Btw interview 係中文定英文

上面講咗
廣東話普通話英文

講真我想做嘅決心大到唔介意斷六親
反正香港冇咩邊份工唔使賣命

ICAC都係仆街黎
你諗下你俾icac炒左 出面有咩公司夠膽請你

調返轉咁諗
我係老細先會請呢d人
因為知道icac會查d咩

咪就係
搵你睇數正呀

笑左
你點知佢真係比人炒
定係ICAC派佢入你公司做臥底?
你仲要搵佢睇數
體能考乜英文注重written定spoken多?我本地乞食科u grad做咗三四年嘢,written English還好(公開試writing總算有A)但同陌生人講英文會有啲緊張其實我最擔心係體能絕對唔係肥撚,但亦都唔係運動型嘅人
都唔係公務員 做到咁上下唔續你就收得皮
工作經驗太專業係出面冇咩用 除非考返紀律部隊

銀行會請
好似係
體能考乜英文注重written定spoken多?我本地乞食科u grad做咗三四年嘢,written English還好(公開試writing總算有A)但同陌生人講英文會有啲緊張其實我最擔心係體能絕對唔係肥撚,但亦都唔係運動型嘅人

體能上面講咗啦
對陌生人講嘢緊張點叫你落口供盤犯

銀行會請
好似係

考得政府都想長做 做老廉十年八載又要出返去捱
咁不如考其他位好過
老廉主任級係咪唯一要求first hon既紀律部隊性質既非紀律部隊?

first hon?
老廉主任級係咪唯一要求first hon既紀律部隊性質既非紀律部隊?

first hon?

first hon去考AO好過啦

我識人做話體能好低要求,正常人就得,視力睇到嘢就一定ok,體能從來唔係重點。總之最緊要係英文好,讀說聽寫都要好,乜鬼都英文,最自豪最睇重呢樣嘢。

肯定唔洗
入面見過非三大水泡科入去做主任(呢個位上一級)
咩人都有
依家開呢個位普遍都係u grad先考慮
但有請過i大甚至預科畢業
呢d位聽聞過係睇果期想要d咩人
有幾次都係請左一批工作經驗類似既人
想考就試下啦
唔洗考慮咁多野
唔係你地想像要好高學歷架

我識人做話體能好低要求,正常人就得,視力睇到嘢就一定ok,體能從來唔係重點。總之最緊要係英文好,讀說聽寫都要好,乜鬼都英文,最自豪最睇重呢樣嘢。

助理主任有冇得升主任?我啱啱grad時兩個位都有請人,但我報曬都冇得test,其他同屆grad嘅朋友一樣,應該真係要有工作經驗
contract

有得我做我唔介意啊
自細夢想係做老廉

其實舊登以前有巴打講過
入面壓力好大 因為唔會轉perm 日日都要博表現
又多文件睇 樣樣野基本上都new to you
可能會練到一身銅皮鐵骨
利申 以前想做

其實已經係perm位黎
Icac無長約位
但你唔係痴線得好緊要都唔會唔同你續約
呢個位預左狂寫文(一定有英文),幫i,si執頭執尾,ot
要出去做野/拉人既都要番0600
平時番0900
留意有完約金,每次完約派一錢都幾開心

有得我做我唔介意啊
自細夢想係做老廉

其實舊登以前有巴打講過
入面壓力好大 因為唔會轉perm 日日都要博表現
又多文件睇 樣樣野基本上都new to you
可能會練到一身銅皮鐵骨
利申 以前想做

其實已經係perm位黎
Icac無長約位
但你唔係痴線得好緊要都唔會唔同你續約
呢個位預左狂寫文(一定有英文),幫i,si執頭執尾,ot
要出去做野/拉人既都要番0600
平時番0900
留意有完約金,每次完約派一錢都幾開心

巴打,我讀完副學士先修就出國讀u
但會考中英都唔合格,有冇資格發夢?
合約制真心係唯一卻步嘅原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞