ICAC助理廉政主任

768 回覆
8 Like 13 Dislike
廉政公署薪級表第4點(每月港幣20,345元)至廉政公署薪級表第14點(每月港幣36,295元)。受聘者入職月薪為廉政公署薪級表第4點。

截止申請日期 2017/02/03
視力要求係點
做狗隻狗
可以打狗?
以合約方式聘用,合約為期兩年半
完左會唔會續約
完左會唔會續約

icac特別d 佢會轉長約 好似係
無眼鏡同盲無分別得唔得
完左會唔會續約

咁即係話可續可不續囉
合約政府工其實好狗
留名
完左會唔會續約

99.9%都會續,除非表現非常差。第一個約會係2.5年,然後的約就會係5年,永遠落去到退休。
視力要求係點

英文先係重點,視力睇到嘢就得。
想問下 ICAC係每年跟point跳 定每次續約先會加人工
想問下 ICAC係每年跟point跳 定每次續約先會加人工

一樣跳point,嗰續約只係保證上層可以有效掌控呢一支隊伍。始終icac調查人員的權力非常大。
中五學歷
大學能力要求
呢加d政府工都幾癲

你睇ACO都大把degree報就知
況且呢份20k起薪 仆倒去報
Btw 如果唔係樓主post出黎 真係唔知請緊人
完左會唔會續約

99.9%都會續,除非表現非常差。第一個約會係2.5年,然後的約就會係5年,永遠落去到退休。

永遠唔轉perm?
中五學歷
大學能力要求
呢加d政府工都幾癲

你睇ACO都大把degree報就知
況且呢份20k起薪 仆倒去報
Btw 如果唔係樓主post出黎 真係唔知請緊人

新聞講三十
希望真
中五學歷
大學能力要求
呢加d政府工都幾癲

咁佢都出大學價錢既
完左會唔會續約

你就想,每2年半續一次,有咩依郁瀨咗嘢(例如:被被告打甩咗,仲要輸堂費)成隊唔駛續約都得
完左會唔會續約

永遠唔轉perm?

所謂的perm就係2.5年合約。裡面就算最大的執行處首長,都係咁。
的確未必有絕對保障,尤其年紀大身體唔好,真係影響到工作,係有機會唔同你續約,之前都發生過幾單,然後法庭見,寧願賠一筆錢俾你,都唔會請返你。
完左會唔會續約

永遠唔轉perm?

係...但係約滿有酬金, 即係你每幾年會有一舊bonus.... 佢聲稱合約制係確保icac 係保持獨立性
有可能查到政府野咩
Civil Hk見唔到
完左會唔會續約

你就想,每2年半續一次,有咩依郁瀨咗嘢(例如:被被告打甩咗,仲要輸堂費)成隊唔駛續約都得

ICAC都係仆街黎
你諗下你俾icac炒左 出面有咩公司夠膽請你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞