ICAC助理廉政主任

768 回覆
8 Like 13 Dislike
其實大家點解想做ICAC?
人工散仔level都算,仲要渣槍做undercover咁危險

點會用槍,得好少人會被挑選
人工散仔level都算,仲要渣槍做undercover咁危險

點會用槍,得好少人會被挑選

佢JD咁講嘅

為理想,無計

我都係 由細到大都想做icac
對呢d事好有"潔癖"

做調查主任聽落係好似幾型嘅
我好好奇做緊icac嘅人會點同朋友/同輩介紹自己做緊mud
直接講investigator好似好揚咁

有朋友做,聽講唔可以咁揚

我都有朋友做
都可以話俾朋友知做緊但唔係四圍唱
例如唔會上黎開你問我答咁
唉,我好驚icac又犀我走

點解呀,巴打邊方面輸洩?

我雖然係degree,一黎唔係三大啦,二黎A-leve 英文得E,老廉可能會就咁犀走我,筆試都唔比我做

UE 得E ....bye bye la

所以未驚囉屌

我雖然係degree,一黎唔係三大啦,二黎A-leve 英文得E,老廉可能會就咁犀走我,筆試都唔比我做

所以未驚囉屌

唔洗驚⋯應該西走左

三大 但ue e
有冇人知最近或者黎緊幾時開主任級
咁多紀律部隊最想入係icac
有冇人知最近或者黎緊幾時開主任級
咁多紀律部隊最想入係icac

近三年,冇公開招募

所以未驚囉屌

唔洗驚⋯應該西走左

篩選個篩都唔識寫你擔心下自己過唔到筆試仲好啦

所以未驚囉屌

唔洗驚⋯應該西走左

巴打講得好
仲要喺度打擊人地士氣呢d人睇埋自己過唔過到apt test好過啦咁樣心理

所以未驚囉屌

唔洗驚⋯應該西走左

巴打講得好
仲要喺度打擊人地士氣呢d人睇埋自己過唔過到apt test好過啦咁樣心理

Sad but true

所以未驚囉屌

唔洗驚⋯應該西走左

屌,我認我語癌
push,上個禮拜去左聽talk講icac officer,屌個recruitment process成年幾咁耐
push,上個禮拜去左聽talk講icac officer,屌個recruitment process成年幾咁耐

到時都揾到第二份啦

有冇話對邊方面既野要求會高?

上個禮拜去聽民主黨個個前icac調查主任個talk
聽落體力同視力無咩要求,因為唔係個個都需要陀槍
似乎common sense、應變能力、同語文能力最緊要,尤其是最後者
有冇人有任何消息?
又出招聘

上個禮拜去聽民主黨個個前icac調查主任個talk
聽落體力同視力無咩要求,因為唔係個個都需要陀槍
似乎common sense、應變能力、同語文能力最緊要,尤其是最後者

呢個一定,最睇重英文,其他都係次要。
又出招聘

仲要同一個post, 咩玩法?
又出招聘

自膠
之前係Operation
依家出個份係community relations
又出招聘

自膠

呢個社關處更加少位
又出招聘

自膠

呢個社關處更加少位

不過今次preference比2年建議或以上嘅applicant
又出招聘

自膠

呢個社關處更加少位

不過今次preference比2年建議或以上嘅applicant

有咩職位空搵唔到既??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞