2017年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
啱啱睇完alife
講真好睇wo

連啲手術場面做得好過doctor x
木村都肯去學啲醫生手勢

D角式設定大路得黎又唔悶.
發展落去木村唔好係聖人, 竹內唔係悲劇小女人都應該幾好睇.

琴晚睇左幾好
不過木村如果再奸d就正
做聖人既話真係太大路會悶

不過定位仲有少少問題
如果係愛情片就醫療terms偏多

如果係醫療劇我唔知佢可以點寫

如果木村只係做個好醫生係咁做手術就真係把鬼
其實我更鐘意兩個外科醫生教新人既矛盾, 可惜又係一黎忠奸分明.
松山研一呢套劇好有發揮.

劇情似會好老套,演員搭夠
第一集竹內個情緒波動同反應好難捉摸

會唔會木村食木村
四重奏 9.8%
謊言戰爭 12.0%
四重奏 9.8%
謊言戰爭 12.0%

第二集居然升左少少

如果木村只係做個好醫生係咁做手術就真係把鬼
其實我更鐘意兩個外科醫生教新人既矛盾, 可惜又係一黎忠奸分明.
松山研一呢套劇好有發揮.

會唔會木村食木村

講真我想做到中間講竹內病發死咗

木村頂唔順
之後文乃support去振作

會唔會木村食木村

木村頂唔順

唔好中間啦,下集就死啦好嗎
左江內人人係咪CUT左少少
我見有段係堤真一拎文件比老細跟住睇大電視新聞
豬豬有但人人無
山田孝之套野講到似層層咁 唔識分真假
左江內人人係咪CUT左少少
我見有段係堤真一拎文件比老細跟住睇大電視新聞
豬豬有但人人無

人人相對日菁同豬豬都係少左3分鐘 睇黎似係
詳情今晚返去check下

會唔會木村食木村

木村頂唔順

想睇木村做奸, 謀佐間醫院
四重奏 9.8%
謊言戰爭 12.0%

四重奏好唔好睇

木村頂唔順

佢咁樣玩自己個形象

雖然已經冇咩剩
byplayers第二集遠藤憲一松重豐雙主演
刑事劇 相方

刑事劇 相方

刑事劇 相方

哇呢個組合好吸引

木村頂唔順

佢咁樣玩自己個形象

雖然已經冇咩剩

松山咁快比人收復咗唔好玩
佢應該要大爆發強攻文乃

木村頂唔順

佢咁樣玩自己個形象

雖然已經冇咩剩

松山咁快比人收復咗唔好玩
佢應該要大爆發強攻文乃

人地兵黎渣
就活家族第一集個主線好睇, 但feel到之後變左好人悲情劇.
諗起都煩

覺得似係無咁極端版家族遊戲

我覺得都好盡, 為做高潮位都搞到劇情都唔多合理, 不過係有劇力, 入到戲.
主線核心講日本職場文化搵鳩日本新人笨柒, 講一套, 做一套都拍到出黎, 手法都算好.
只係睇黎編劇都係一心要主角一家命途多舛就有D抗拒
就活家族第一集個主線好睇, 但feel到之後變左好人悲情劇.
諗起都煩

我覺得都好盡, 為做高潮位都搞到劇情都唔多合理, 不過係有劇力, 入到戲.
主線核心講日本職場文化搵鳩日本新人笨柒, 講一套, 做一套都拍到出黎, 手法都算好.

除左前田敦子其他都係實力派
都做到個感覺
我想佢之後可以陽光d有返d希望
唔好做到太灰

會唔會木村食木村

木村頂唔順

又唔駛去到奸, 但唔好傻仔同聖人law.
任何人都有慾望, 就算佢慾望係幫人都要有計算手段law.
竹內個part都係編劇有心同另一個大熱醫療劇有分別先夾埋黎.
佢自己都未必知自己做乜鳩.
諗起都煩

除左前田敦子其他都係實力派
都做到個感覺
我想佢之後可以陽光d有返d希望
唔好做到太灰

日本拍職場咁多, 佢再拍一次成家有咩挫折會好煩好悶.
尤其第一集又講好人就俾位人入就更加睇到厭.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞