2017年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
估唔到左江內氏又幾好睇

福田雄一

鬼嫁
女優桐谷美玲(27)がフジテレビ系4月期ドラマ「人は見た目が100パーセント」(木曜午後10時)で、女子力ゼロの理系女子役で主演することが24日、分かった。

富士愛將

睇名好似幾有趣
國王的brunch轉左做渡部健同佐藤琹里

Yua 有咩撈

唔知
月9第一集都ok
之前對西內無咩認識
估唔到做戲同外型都唔錯
但係flumpool個主唱好似唔多入戲咁
謊言戰爭 第三話11.3
估唔到左江內氏又幾好睇

福田雄一

好好笑
估唔到堤真一演得咁搞笑
有冇勇者睇左鋼牙個套 好唔好睇
四重奏之冰壺比賽

9.6
四重奏之冰壺比賽

9.6

算係咁
女優桐谷美玲(27)がフジテレビ系4月期ドラマ「人は見た目が100パーセント」(木曜午後10時)で、女子力ゼロの理系女子役で主演することが24日、分かった。

富士愛將

美玲
睇左第一集白日夢女
會唔會太寫實,覺得好似講緊自咁
好sad

agger
睇漫畫已經覺得俾人鬧緊,睇劇集版更甚

好多女睇完都覺得自己就係三個主角其中一個

真係好易代入
睇左第一集白日夢女
會唔會太寫實,覺得好似講緊自咁
好sad

agger

真係好易代入

加埋第2集嫌勇簡直想死

agger

真係好易代入

會唔會真係有咁多正常剩女
有既會唔會有咁多男人溝唔到女
http://www.fujitv.co.jp/hitopa/

美玲做呢個角色真係非常冇說服力
http://www.fujitv.co.jp/hitopa/

美玲做呢個角色真係非常冇說服力

想複製一個藪下依子

agger

真係好易代入

通常係一堆女人圍一個男人 然後有班男人冇人理
月9第一集都ok
之前對西內無咩認識
估唔到做戲同外型都唔錯
但係flumpool個主唱好似唔多入戲咁

主唱把聲好正

agger

真係好易代入

係囉, 咩有咁多剩女咩, 依家唔係D 女仔多數一班兵仔咩
TV Tokyo本季接檔「勇者義彥」廣受好評的深夜劇「Byplayers 同居吧歐吉桑們 (如果六位名配角同住一個屋簷下,播出至第2話)」,宣布第4到第9話的特別出演卡司!
由遠藤憲一、大杉漣、田口智朗、寺島進、松重豐、光石研 以本人身分主演,前3話請到役所廣司、荒川良良、池松壯亮、山口紗彌加、瀧藤賢一跨刀之外,新卡司:清水富美加、平田滿、野村周平、竹中直人、古舘寛治、森下能幸、眞島秀和、椎名桔平、松村邦洋、志田未来、安田顯、村上淳、川島海荷、Dandy阪野共14位都以本人的身分登場,還沒追的朋友可以考慮一下喔!(看過的朋友歡迎分享心得)
*正版引進 KKTV 難以抗劇 https://app.kktv.me/titles/01000183

有冇咁多友情出演
Byplayers第2集個ed好warm啊

最尾光石研咁講 即係間別墅係實景?

agger

真係好易代入

棒球果段大力打臉

agger

真係好易代入

棒球果段大力打臉

「我們就是一群不參加比賽,只坐在候補板凳上的人。看著大家拼命在場上奮鬥,然後說些自以為是的話。並且自信滿滿地認為,只要有機會能上場自己一定毫無問題,覺得自己能在最有利的位置上打出全壘打。但實際上真正上了場,也只能在擊球區逞逞威風,連棒球皮都沒觸碰到就遭到三振出局。」

廢青表示認同

棒球果段大力打臉

「我們就是一群不參加比賽,只坐在候補板凳上的人。看著大家拼命在場上奮鬥,然後說些自以為是的話。並且自信滿滿地認為,只要有機會能上場自己一定毫無問題,覺得自己能在最有利的位置上打出全壘打。但實際上真正上了場,也只能在擊球區逞逞威風,連棒球皮都沒觸碰到就遭到三振出局。」

廢青表示認同

個男主角出唔出名?

flumpool主唱 但應該冇咩人知佢叫山村隆太

我中意聽flumpool都已經覺得自己好冷門

睇完第一集始終唔慣佢去拍劇

要聽返佢啲歌令自己覺得佢仲係一個歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞