2017年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike

我覺得都好盡, 為做高潮位都搞到劇情都唔多合理, 不過係有劇力, 入到戲.
主線核心講日本職場文化搵鳩日本新人笨柒, 講一套, 做一套都拍到出黎, 手法都算好.
只係睇黎編劇都係一心要主角一家命途多舛就有D抗拒

除左前田敦子其他都係實力派
都做到個感覺
我想佢之後可以陽光d有返d希望
唔好做到太灰

日本拍職場咁多, 佢再拍一次成家有咩挫折會好煩好悶.
尤其第一集又講好人就俾位人入就更加睇到厭.

第一集四個都有問題又唔講
真係幾似家族遊戲

留返食飯睇

肥雞拍cm減左幾多

其餘D朱古力自己食返晒啦

肥婆偷食朱古力
原來玉山鐵二老豆係泡菜
原來玉山鐵二老豆係泡菜

即係玉山鐵二係混血?
原來玉山鐵二老豆係泡菜

即係玉山鐵二係混血?

理得佢混咩 靚仔就ok

我覺得都好盡, 為做高潮位都搞到劇情都唔多合理, 不過係有劇力, 入到戲.
主線核心講日本職場文化搵鳩日本新人笨柒, 講一套, 做一套都拍到出黎, 手法都算好.
只係睇黎編劇都係一心要主角一家命途多舛就有D抗拒

除左前田敦子其他都係實力派
都做到個感覺
我想佢之後可以陽光d有返d希望
唔好做到太灰

日本拍職場咁多, 佢再拍一次成家有咩挫折會好煩好悶.
尤其第一集又講好人就俾位人入就更加睇到厭.

第一集四個都有問題又唔講
真係幾似家族遊戲

呢套D劇情非常正路
唔係好睇但又唔係差 不過加埋呢班cast值得追落去
吉高は大島が「初対面の女の子に『おっぱい見せて』と言っている」と暴露した。

岡田准一主演電影 關原 追加演員

http://www.cinematoday.jp/page/N0088988
A LIFE幾好睇 唔錯

唔知日本個面評價如何

淺野忠信做得幾好
醫療名詞太多 淨係講個名出黎 又冇圖輔助 正常人都幾難聽得明

淺野忠信做得幾好
醫療名詞太多 淨係講個名出黎 又冇圖輔助 正常人都幾難聽得明

木村同淺野對手戲好吸引

唔知日本個面評價如何

http://tv.yahoo.co.jp/s/review/353513/
(平均2.41点/640件中)
睇黎有唔少木村(男)hater
四重奏好睇

淺野忠信做得幾好

講咁多醫療名詞可能係想增加真實性

淺野忠信做得幾好

講咁多醫療名詞可能係想增加真實性

咁先最唔真實
人人個左江內係咪少左3分鐘
人人個左江內係咪少左3分鐘

係 少左的部份係豬陼版34:00-37:00

樂園係咪之前模仿犯SP既後續?
樂園係咪之前模仿犯SP既後續?

原著小說係 但劇唔係 因為兩班唔同的人拍
直接睇樂園都冇問題 只係少左份對網川浩一的感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞