2017年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
睇完白日夢女 有啲失望

失望係邊呢?

可能係我唔太啱個故事setting 成集好似靜係睇左佢地三個叫春
睇完四重奏第一集
坂元裕二返黎了

上套含淚月九係咪都有講主角中意D咩天氣?

呢套冇上套有咁多畫面上的隱喻

.睇到尾,有 d 驚喜
炸雞個段幾認同

全集最深刻印象係炸雞

好想做美玲隻狗
睇完白日夢女 有啲失望

失望係邊呢?

可能係我唔太啱個故事setting 成集好似靜係睇左佢地三個叫春

咁本身就係講呢d架啦
唔係你expect佢講咩
睇完四重奏第一集
坂元裕二返黎了

第一集佢終於無再只顧自己自 high
好多細節位都一集內解得返
貼地好多

而家先第一集 仲有好多野可以交代
佢地兩場交每句都似有特別意思
我諗要睇到後再睇番呢集先明點解佢地會咁講
炸雞同圖釘果度
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1340623979293270&id=1100326363323034

條女得17歲 半同居狀態 你話冇食搵鬼信

其實佢究竟有乜野魅力
個朵臭到咁仲有妹妹仔甘心比佢玩
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1340623979293270&id=1100326363323034

其實佢究竟有乜野魅力

同名人上過床可以晒命

其實佢究竟有乜野魅力

同名人上過床可以晒命

上次同齋藤工上床個女仔就爽
睇完四重奏第一集
坂元裕二返黎了

貼地好多

今季第一集計四重奏贏晒, 除左慢D之外完全無位入.
睇完白日夢女 有啲失望

失望係邊呢?

咁本身就係講呢d架啦
唔係你expect佢講咩

所以一直都無特別期待呢套, 純粹睇下女同搞笑.

今集by player
A LIFE如果睇落去都係想睇淺野忠信
睇完四重奏第一集
坂元裕二返黎了

貼地好多

今季第一集計四重奏贏晒, 除左慢D之外完全無位入.

節奏慢+劇情突然大轉變 一向係坂元劇最好睇既地方
四重奏個格調有啲似最高的離婚
暗黑版
好睇
連草彅剛都有掉轉講電話既神技

香港技術外流到日本
A life第一集,好失望
劇情有d似Doctor X個種英雄式
但角色定位又冇Doctor X咁明顯

另外,結子個角色演繹方式令人好難捉摸
好似擺脫唔到草莓之夜咁
利申 結子愚粉

香港技術外流到日本

好似擺脫唔到草莓之夜咁
利申 結子愚粉

唔知佢個角色做乜9
一時一樣咁

好似擺脫唔到草莓之夜咁
利申 結子愚粉

唔知佢個角色做乜9
一時一樣咁

同茶茶一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞