2017年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike

片尾首歌好正

好有椎名 風格
勁正

但四個人把聲好唔夾,聽落好撞好嘈

隻歌如果椎名自己再唱番仲正

http://eiga.com/news/20170119/2/

剪左頭髮?

董香邊有佢咁平

http://eiga.com/news/20170119/2/

剪左頭髮?

董香邊有佢咁平

a cupです
東京白日夢女 13.8% 高過晒上年水10初回

瞬間最高視聴率も物語終盤の午後10時55分と午後11時9分の2回に渡って記録された15・1%だった。

2215好似係中箭個part
FIX 已經出左 吉高啦
四重奏

片尾首歌好正

好有椎名 風格
勁正

真係一聽就知係椎名寫嘅
滿島光個復古look
睇四重奏好似miss左前幾集咁
山田考之套劇又幾過癮

比d facebook page劇透左個主角選角係邊個,好無癮

而家d page一播完即刻剪精華再upload 好似鬥快劇透咁

好有椎名 風格
勁正

我覺得會有

唔笑的肥恭係OK

唔笑的肥恭係OK

好似仲後生過上年個套
點解女人咁中意睇doctor x

唔笑的肥恭係OK

好似仲後生過上年個套

佢做呢d無腦女角真係入型入格
啱啱睇完東京白日夢女哇好貼地坂口好毒舌又現實

好有椎名 風格
勁正

我覺得會有

我覺得四重奏個片尾曲仲正過正片tbs製造話題越黎越好

我覺得會有

唔知會唔會有full ver
so far 掃左一次,每套都講少少

A life
唔知係唔係醫療劇睇得太多同埋心臟專科,第一集感覺似睇緊醫龍,文乃個角色比起好似同木村更加夾咁

長遠來講唔睇好,又想談情又想做醫生,如果唔係有咁多套好睇嘅醫療劇在前的話,我諗觀感唔會咁差

超級打工仔
幾鍾意睇堤真一做搞笑戲,但成集好似冇乜主題咁,雖然都估到福田雄一嘅無厘頭風格,又係要睇多一二集
PS Paruru真係做戲好過啦

四重奏
呢套俾我嘅感覺好得意,節奏其實算慢,但睇得好順暢唔會睇到想飛來睇,伏筆好多,好驚劇本會愈來愈黑暗,但又唔想最後係乜事都冇BBQ
睇完第一集好糾結松隆子究竟係一個咩人,更有趣嘅係兩個男人仲大愛過兩個女人,呢種反差好有趣

暫時只係輕輕講左滿島光嗰邊,好想快D知另外兩個人有咩hidden agenda要組隊

近呢兩年滿島光真係全盛期,松隆子拍埋去顯得老左好多

我覺得會有

男聲好鬼細聲
睇四重奏好似miss左前幾集咁

好彩第一集尾都講返dd
[black]4個係卡拉OK相遇唔係偶然[/black]

我覺得會有

有無機會上ms?

有無機會上ms?

好似戀咁爆到周街都唱咪上到
始終唔同台
其實滿島光都殘左好多,松隆子做個種失婚又有些抑鬱既熟女幾好。
其實滿島光都殘左好多,松隆子做個種失婚又有些抑鬱既熟女幾好。

因為滿島光都失婚
用A調做比喻幾好
只要A調起 4個唔同性格的人都可以拉奏出好聽的四重奏
四重奏個頭我以為自己跳左一兩集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞