2017年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike

睇番akb啲野先知
原來大島2011年已經同吉高合作拍戲
睇番akb啲野先知

睇番akb啲野先知

已經係月九黎... 咁都唔知
睇番akb啲野先知

已經係月九黎... 咁都唔知

無法戀愛的理由?
一之瀨
二科
三瓶/三倫
四谷/四條
五十嵐
六反田
七尾
八尋
九島
十倉
百田
千葉

同Doctor X 堆病人一樣
一之瀨
二科
三瓶/三倫
四谷/四條
五十嵐
六反田
七尾
八尋
九島
十倉
百田
千葉

同Doctor X 堆病人一樣

重點就在括號裡

《東京妄想女子》裡吉高由里子發酒瘋結果狂撞桌子這場戲應該不是演的(太逼真了,本人平常就是這樣瘋瘋顛顛的吧)。

重點就在括號裡

《東京妄想女子》裡吉高由里子發酒瘋結果狂撞桌子這場戲應該不是演的(太逼真了,本人平常就是這樣瘋瘋顛顛的吧)。

本色出演
J2 重播千秋王子
唔知果個時段會唔會變左日劇懷舊台
DKLM 依家唔買動畫
青春無敵

求名
青春無敵

求名

福原遙
香里奈果套同彼岸花真係好似

睇完第二集就想放棄
J2 重播千秋王子
唔知果個時段會唔會變左日劇懷舊台
DKLM 依家唔買動畫

係又唔拘

重點就在括號裡

本色出演

睇完第二集就想放棄

目的論根本都唔係個破案關鍵
D心理學的野好玄 完全聽唔明
彼岸花好睇好多 雖然呢套應該會睇落去
他覺得茶餐廳象徵香港人的性格,「香港人重視結果多於過程」,中西飲食共冶一爐,只要生意好。每次他光顧新的茶餐廳,同一碟飯,味道多少有分別。煮法沒避忌,食法也不拘泥,他曾經目睹一個大叔吃早餐,用油炸鬼蘸紅豆沙吃,那視覺衝擊教他失笑。「在日本,連為一杯咖啡加多少糖,也要考慮其他人的目光。」原田悟覺得,只有居酒屋可以與茶餐廳比擬,同樣能在飲食中觀察到各種人物異趣。

食肆貴租、難請人 創求職平台

試吃過那麼多間茶餐廳,有沒有心水之選?原田悟笑說,所有茶餐廳食物都喜歡,真的要選唯有選「菠蘿油」。平日愛去的茶餐廳有海安咖啡室、金華冰廳、祥香茶餐廳等,去年結業的老字號、旺角文華冰室,他也是座上客,並在網誌寫文慨嘆:「見慣れたこの景色ももうすぐ見納め。」(來看看即將消逝的熟悉風景)

居港快滿7年,原田悟不止觀察,更體會良多。他來港後曾開辦居酒屋,經營數年,在2015年結業。他深明香港租金昂貴、人手難招聘的問題,遂轉向發展新型求職平台「Jobee」,僱主招聘成功前免收廣告費,求職者應試成功後獲現金獎勵。「現在香港年青人追求不止於金錢,更是追求一份有意義、能看見未來的工作。」

但政府行去推廣乜鬼美食車

睇完第二集就想放棄

目的論根本都唔係個破案關鍵
D心理學的野好玄 完全聽唔明
彼岸花好睇好多 雖然呢套應該會睇落去

我反而幾鍾意佢講心理學既野
BYPLAYERS真係好過癮
人渣的本願 我以為自己睇緊av

吉本實憂岩岩成年就拍D咁既戲

吉本實憂岩岩成年就拍D咁既戲

佢地其實係咪只係摸 無真做架
利申 睇到第二集 無睇原著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞