2017年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike

我與星野源
下克上第二集有D難頂, 劇名咁直接但頭兩集已經拖到暈.
幾個鏡頭就可以交待男主兒時陰影所以唔想個女行同一條路就得,
但就用兩集去講仲要都好唔清唔楚.
搞笑又無, 親情又無, 配角又無咩發揮, 催淚位又唔合理.
就咁睇男主不斷中二病發同個女夾硬賣萌好難頂到尾

真係有D失望 肥恭賣萌機會都冇乜

開左咁多套 得呢套有啲想棄

重要一開始就話你知佢成功左

同類型劇奇蹟補習社拍得好睇好多
睇完第一集月九

起碼正正常常愛情劇 好過山田涼介果套

其實上季個套都唔知係商業 家庭定愛情片

睇海報唔係BL片咩?
影帝套劇真係好撚恐怖
究竟係老母對個女有佔有慾 定根本鐘意埋影帝

第一集我覺得係阿媽鍾意先塞比我
蒼井優主演《安曇春子:下落不明》
2017香港有得睇啦!

https://youtu.be/mMOH9Iln5TY

完全估唔到會買
一定仆去睇

真係有D失望 肥恭賣萌機會都冇乜

開左咁多套 得呢套有啲想棄

重要一開始就話你知佢成功左

同類型劇奇蹟補習社拍得好睇好多

兩套都有原著
其實都係未播已知係成功左
ALIFE 第二集保持到水準

好穩陣的一套劇,但都幾好睇

最慘而家啲人對木村個期望係要好爆
唔係穩陣

松山個角色幾好,表達到兩個方向矛盾

今集好過上集

好穩陣的一套劇,但都幾好睇

最慘而家啲人對木村個期望係要好爆
唔係穩陣

松山個角色幾好,表達到兩個方向矛盾

今集好過上集

估唔到最多戲做xxxl
睇左20分鐘掠奪的愛 已經覺得好睇過上季的月九

錢戰黎既
ZIP×東京白日夢女 女子力up講座
http://www.bilibili.com/video/av8191746/index_1.html
估唔到左江內氏又幾好睇
今套月9好睇啊
希望收視遲啲會好啲
西內瑪利亞都ok喎 ,但個男主角麻麻地,好似有d 作狀
估唔到左江內氏又幾好睇

福田雄一
原來阿部寬試過爭人成億

http://www.sponichi.co.jp/entertainment/news/2017/01/24/kiji/20170124s00041000096000c.html

還廿年 可能唔只成億

泡沫經濟時代嘅成億,應該唔惹少
睇左第一集白日夢女
會唔會太寫實,覺得好似講緊自咁
好sad
睇左第一集白日夢女
好sad

agger
睇漫畫已經覺得俾人鬧緊,睇劇集版更甚
睇左第一集白日夢女
好sad

agger
睇漫畫已經覺得俾人鬧緊,睇劇集版更甚

好多女睇完都覺得自己就係三個主角其中一個
今套月9好睇啊
希望收視遲啲會好啲

月9好睇+1
原來西內都幾靚女
睇完日暮旅人

果然之前覺得多部未順眼左既都只係幻覺
Byplayers第2集個ed好warm啊

老老實實咁既cast唔出奇

個男主角出唔出名?

flumpool主唱 但應該冇咩人知佢叫山村隆太

我中意聽flumpool都已經覺得自己好冷門
女優桐谷美玲(27)がフジテレビ系4月期ドラマ「人は見た目が100パーセント」(木曜午後10時)で、女子力ゼロの理系女子役で主演することが24日、分かった。

富士愛將
國王的brunch轉左做渡部健同佐藤琹里

Yua 有咩撈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞