[KPOP] 2017 KPOP 討論區(2)

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
周元 BoA 拍拖

龍八夷雙囍臨門
周元 BoA 拍拖

估唔到既組合

又一對估你唔到組合

周元就黎入伍
其實CLC搞成咁真係唔知講咩好
本身5個實力又唔係差,無乜邊個係花瓶(我覺得)
但出道無耐得罪同門BTOB fans, 得罪妹妹飯注定食得屎
之後完全零曝光 連收費台綜藝都無,衰啲講根本無人知cube有另一隊女團
跟手再要加人,加人唔係問題,但明顯加恩彬(希望我無記錯名)成個timing差到一個點...如果佢無入clc真係有機會比佢入ioi
今次成個clc cb project交比hyuna又係唔知做乜
本身clc fanbase細,突然行呢種style唔係個個受
第二成件事好4 min,fans一定覺得係因為無咗4min先比clc唱呢啲,一方面比4nia插,一方面連路人都插太似4min
我唔知佢哋攻日成績,但今次melon 100都唔入,除咗神曲或神綜藝,真係諗唔到clc仲可以做乜
真係無人估到ioi可以咁紅,一開始出dream girl個陣完全無人理,其實係幾持開始變到咁紅
但出道無耐得罪同門BTOB fans, 得罪妹妹飯注定食得屎
之後完全零曝光 連收費台綜藝都無,衰啲講根本無人知cube有另一隊女團
跟手再要加人,加人唔係問題,但明顯加恩彬(希望我無記錯名)成個timing差到一個點...如果佢無入clc真係有機會比佢入ioi
今次成個clc cb project交比hyuna又係唔知做乜
本身clc fanbase細,突然行呢種style唔係個個受
第二成件事好4 min,fans一定覺得係因為無咗4min先比clc唱呢啲,一方面比4nia插,一方面連路人都插太似4min
我唔知佢哋攻日成績,但今次melon 100都唔入,除咗神曲或神綜藝,真係諗唔到clc仲可以做乜

唔覺得佢入到ioi
實力同顏都唔夠人黎
利申 路人
真係無人估到ioi可以咁紅,一開始出dream girl個陣完全無人理,其實係幾持開始變到咁紅

雖然dream girl個陣冇乜人理 但始終Survival Programme出嚟 玩法唔同其他節目 佢地真係由100%投票投出嚟 始終有一定嘅noise係到 綜藝都幫咗佢地好多 上綜藝始終都係吸飯幾重要嘅因素嚟

雖然dream girl個陣冇乜人理 但始終Survival Programme出嚟 玩法唔同其他節目 佢地真係由100%投票投出嚟 始終有一定嘅noise係到 綜藝都幫咗佢地好多 上綜藝始終都係吸飯幾重要嘅因素嚟

加上每個人都有自己獨特嘅角色係到

I.O.I 啲碟女團中算幾賣得
真係好可惜

加上每個人都有自己獨特嘅角色係到

補充少少
其實由一開始佢地係韓國既關注度已經高
初出道上個d綜藝 好似sugarman snl 認哥收視全部都有升
有D仲破埋收視記錄
Taxi遊擊演唱會 幾個鐘宣傳坐滿3千人
Dream Girls"無人理"係因為首歌太一般 音源唔好
但其實銷售唔差 首週係特別版斷貨2,3日都賣左2萬幾隻碟
本身有Produce 101既fanbase 之後再點擴大就要多謝KBS
係I.O.I俾SBS同MBC封殺下瘋狂搵佢地上節目 keep住曝光率
之後收到好歌 音源都好左 有1位就"有人理"
好似係咁

尖girl嗰時未有得打歌
得mnet圍威喂

得mnet圍威喂

仲有The Show既
Dream Girls後期都上過Simply kpop同音銀各2次

得mnet圍威喂

仲有The Show既
Dream Girls後期都上過Simply kpop同音銀各2次

查實睇番舊新聞,初期kbs係禁佢地上音銀
https://youtu.be/alONu5FQlDQ
之後唔知點解就開綠燈,果陣我未入坑都唔太清楚,去到後期kbs幫I.O.I既宣傳程度仲大過mnet,最後一次打歌前後上左五次音銀,仲有kbs年尾三大盛事全部都有佢地份
老老實實,冇地面電視台既支持好難做到宣傳效果,所以真係好感激kbs
JooHeon - Rhythm 個mv拍到佢好似啪咗藥咁
https://youtu.be/7A1GW4K-nOk

得罪btob fans係咩事
我覺得加左elkie都幾好 起碼係香港叫做有啲noise?
AOA一位
AOA一位

個一位含金量咁低
根本係有來就有咁
出道無耐得罪同門BTOB fans, 得罪妹妹飯注定食得屎

details?
AOA一位

個一位含金量咁低
根本係有來就有咁

呢排都冇咩大咖cb
AOA一位

個一位含金量咁低
根本係有來就有咁

好過冇啦

得罪btob fans係咩事
我覺得加左elkie都幾好 起碼係香港叫做有啲noise?

作用不大,最多都只係知有香港人係度。
對比got7 都有個香港中國人做成員,不過無論曝率同成績都比佢好(唔包括個人實力)。
其實cube間公司陽盛陰虛得好緊要,男團還可以,女嘅幾乎清一色買同一類風格,唔係行型格,就係行性感,再唔係就係型格加性感混合,但係而家呢兩種根本唔流行,而家玩清純可愛嘅風格,偏偏呢種係4minute或g.na未曾做過或者未成功嘅風格。
出道無耐得罪同門BTOB fans, 得罪妹妹飯注定食得屎

details?

https://www.youtube.com/watch?v=oycf78uHIow
就泡菜老屎忽文化
In No Oh Oh MV (Official Channel), it took 7 months to reach 1M Views
But HobGoblin it only took 27 hrs to reach 1M views
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞