[KPOP] 2017 KPOP 討論區(2)

1001 回覆
11 Like 13 Dislike
【xportsnews】所屬社確認了IOI將於18日發行新曲的消息.據悉,新曲名為<陣雨>(暫譯),是成員們親自選擇並決定的最後一首歌曲,由SEVENTEEN WOOZI參與作詞作曲,是一首悲傷的抒情曲.

woozi

屌 呢排先開始睇produce 1O1
中意佢地個頭就要散

"新歌將悲傷比喻成陣雨,下雨時會有短暫悲傷,但很快就會晴天,寓意再次相見,是一首悲傷抒情曲。"

話說last concert 幾時?
【xportsnews】所屬社確認了IOI將於18日發行新曲的消息.據悉,新曲名為<陣雨>(暫譯),是成員們親自選擇並決定的最後一首歌曲,由SEVENTEEN WOOZI參與作詞作曲,是一首悲傷的抒情曲.

woozi

中意佢地個頭就要散

"新歌將悲傷比喻成陣雨,下雨時會有短暫悲傷,但很快就會晴天,寓意再次相見,是一首悲傷抒情曲。"

話說last concert 幾時?

20-22

woozi

單曲 or mini album?
【xportsnews】所屬社確認了IOI將於18日發行新曲的消息.據悉,新曲名為&lt;陣雨&gt;(暫譯),是成員們親自選擇並決定的最後一首歌曲,由SEVENTEEN WOOZI參與作詞作曲,是一首悲傷的抒情曲.

woozi

單曲
【xportsnews】所屬社確認了IOI將於18日發行新曲的消息.據悉,新曲名為&amp;lt;陣雨&amp;gt;(暫譯),是成員們親自選擇並決定的最後一首歌曲,由SEVENTEEN WOOZI參與作詞作曲,是一首悲傷的抒情曲.

woozi

Woozi
ioi 好唔捨得
咁好既女團要解散真係好可惜

唔解散行落去的話肯定大把世界

鄧佢地慘

明明cube都唔算好小型,點解佢哋會搞成咁

今時不同往日。
以往嘅開荒牛都幾乎走哂,再加上個發行商由loen轉返cj e&amp;m(最初都係cj e&amp;m),更重要嘅被人收購咗(ihq)之後一落千丈。

其實clc最正就係5人pepe個時
個風格好岩佢地
真心加兩個唔知做咩
同埋我覺得clc實力唔夠4m好

pepe唔錯
【xportsnews】所屬社確認了IOI將於18日發行新曲的消息.據悉,新曲名為&amp;amp;lt;陣雨&amp;amp;gt;(暫譯),是成員們親自選擇並決定的最後一首歌曲,由SEVENTEEN WOOZI參與作詞作曲,是一首悲傷的抒情曲.

woozi

Woozi
ioi 好唔捨得

有顏有實力有綜藝感 由pd101睇佢地到依家 咁快就散
【xportsnews】所屬社確認了IOI將於18日發行新曲的消息.據悉,新曲名為&lt;陣雨&gt;(暫譯),是成員們親自選擇並決定的最後一首歌曲,由SEVENTEEN WOOZI參與作詞作曲,是一首悲傷的抒情曲.

woozi

中意佢地個頭就要散

woozi
佢究竟幫幾多人作曲
btw ioi 個勢咁好國民度咁好就要散

woozi

中意佢地個頭就要散

woozi
佢究竟幫幾多人作曲
btw ioi 個勢咁好國民度咁高就要散
見到張圖都有少少洋蔥
十一粒星星 仲有句thank you
【xportsnews】所屬社確認了IOI將於18日發行新曲的消息.據悉,新曲名為&amp;amp;lt;陣雨&amp;amp;gt;(暫譯),是成員們親自選擇並決定的最後一首歌曲,由SEVENTEEN WOOZI參與作詞作曲,是一首悲傷的抒情曲.

woozi

Woozi
ioi 好唔捨得

一定 真係好可惜

woozi

單曲

振永好似都作左首…
希望con之後有得聽

woozi

單曲

振永好似都作左首…
希望con之後有得聽

有收過振永既歌 錄埋guide
但最後冇揀到
Live ONE(라이브원): Suzy(수지)_Exclusive Live Performance!_행복한 척
https://www.youtube.com/watch?v=hjSkS6HQlZo
Suzy先行曲

一開始好似楊花大橋

woozi

Woozi
ioi 好唔捨得

依家散左再各自去其他發展反而唔吸引

都係11個一齊最好

woozi

Woozi
ioi 好唔捨得

依家散左再各自去其他發展反而唔吸引

無論如何都會支持佢地繼續係各自區域發光發亮

鄧佢地慘

明明cube都唔算好小型,點解佢哋會搞成咁

今時不同往日。
以往嘅開荒牛都幾乎走哂,再加上個發行商由loen轉返cj e&amp;m(最初都係cj e&amp;m),更重要嘅被人收購咗(ihq)之後一落千丈。

其實clc最正就係5人pepe個時
個風格好岩佢地
真心加兩個唔知做咩
同埋我覺得clc實力唔夠4m好

pepe唔錯

無人覺得轉型係為咗幫全素妍加入鋪路?
同埋本身實力唔算特別標青 咁搞法有啲自暴其短
但Elkie同泰妹個look好正

woozi

悲傷的抒情曲
好虐心

Woozibb好忙呀
又要幫pristin寫歌

woozi好似係全世界最忙既男人
比佢訓多陣啦陰公
https://youtu.be/_AADHVsit4A

屌,聽完睇完好sad
真係好可惜 點解要解散喎

屌,聽完睇完好sad

個MV真係好洋蔥 好似見到自己嘅學生咁成長去到畢業

屌,聽完睇完好sad

佢最尾播返公佈結果啲part

屌,聽完睇完好sad

佢最尾播返公佈結果啲part

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞