美劇集中討論區 (22)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
下星期有Better Call Saul
HBO go真係幾廢
我用chrome開,都可以連續兩星期睇Sharp Objects,睇到最尾果十幾分鐘自己停咗,重新load過
要一次過睇完一集都有困難
Guardians 3 Rumor: Disney Meeting With James Gunn For Possible Rehiring

Sharp Objects ep4最尾WTF 啲editing好正
琴日勁夜先有中字
陣間食飯睇

但暫時好似都係BLL好睇啲
啱啱睇完,我都覺係BLL正d
Sharp objects進度幾慢下 但呢集算係有一定嘅推進

sharp objects個mood其實幾吸引但開始重覆
都係飲酒踩roller頹hea查案loop
但開始開估 下集trailer好似幾緊張

都係BLL娛樂性勁啲
BLL淨係睇Reese幾bitch已經好正
Sharp objects我覺得係之後會再爆, 但配角係唔夠搶比起BLL

硬係覺得今集Camille叫佢阿媽全名係有d野, 仲有amma都好似關事

sharp objects一路等緊d震撼野發生
BLL就幾條線發展 有沉重有輕鬆搞笑
一路睇覺得佢老母係兇手 woman in white,amma可能都有份
sharp objects 今集

最尾一行出酒吧開始睇到有少少心跳加速
唔知睇咩劇好

想睇咩類型
科幻
近幾年睇劇進度

Homeland S06E12
The Walking Dead S07E16
Fear the Walking Dead S03E16
Arrow S03E23
Agents of S.H.I.E.L.D. S03E22
The X-Files S10E06
The Last Ship S04E10
Black Mirror S04E06
Sherlock S04E03
The Strain S02E13
The Last Man on Earth S02E18
Game of Thrones S07E07
Better Call Saul S01E10
Stranger Things S02E09
Gotham S03E22
Daredevil S01E13
Westworld S02E10
The OA S01E08
Jessica Jones S01E13
The Americans S01E13
Masters of Sex S01E12
Mindhunter S01E10
Altered Carbon S01E10
Dark S01E10
Star Trek: Discovery S01E15
The Mechanism S01E08
Marvel's The Punisher S01E13

rick & morty必睇
SF劇近排多人讚12 monkeys / the expanse
新劇就counterpart都ok
如果鐘意mindfuck野可以睇埋legion
另外mr robot應該唔算sf 但可以睇埋
我屋企用Chrome 同 Edge都開唔到HBO go 反而爆谷就得 返公司又開到 攪到我返屋企download Firefox 屌又開到
佢老母快啲出電視apps啦
Sharp Objects ep4最尾WTF 啲editing好正
琴日勁夜先有中字
陣間食飯睇

Sharp objects進度幾慢下 但呢集算係有一定嘅推進

都係BLL娛樂性勁啲
八集姐

已經過左一半 就黎完
新劇會留意呢堆
little drummer girl
the first
maniac
romanoffs
kidding
camping
homecoming
my brilliant friend
唔小心被劇透sharp objects書既兇手

平時一路追討論post都好驚比人透
由ep1開始有人估amma身世
一睇佢地個theory我已經信左
唔小心被劇透sharp objects書既兇手
一早睇左
但拍得幾好睇, 加上amy adams

個故仔冇乜進展但真係靠演技/cinematography/soundtrack搭救
做amma個女仔都做得幾好
‘The OA’ Season 2: Netflix VP Says ‘Fans Will Be Very Happy’ with New Episodes and Confirms Five-Season Plan
https://www.indiewire.com/2018/07/the-oa-season-2-netflix-fantastic-five-season-plan-1201989088/

屌你five seasons
一路唔明reddit做乜咁多人憎呢套野 平時接受能力咁高
明明就幾好睇
好掛住OA同Homer 估唔到plan 5 seasons
估唔到Cindy Holland 勁撐Brit同Zaj
不過佢套套劇都話好proud好感動
但又狠狠腰斬一大堆劇

有期待緊S2 S1最尾真係睇到眼都濕左少少
5季咁大口氣 S2開始發現少左好多人睇會唔會縮沙
呢套好多人屌,但我覺得幾好睇
唔知個故仔係真定假,但想知多D

好多人接受唔到最尾 但我覺得幾感動
冇諗過果下會突然比佢感動到
Shameless US 睇左3集,幾好睇
但係集集都露JER露LIN扑野
屋企有人時真係唔好意思睇
試過想睇呢套
但發覺太多季搞到冇睇到
得閒咪睇,我都睇左3次

全套劇睇左3次?
係,S8出之前總共7季睇左3次

咁癲
有無人睇緊the affair?

我覺得幾正, 演員acting同對白都好出色

https://www.youtube.com/watch?v=iQ9a9g6LVuI
睇左1集,唔錯
係見到the wire條友有D唔開胃

睇到S3你就會心諗點解套劇爛成咁 再猶豫棄唔棄劇好
其實係咪一直都係講Mcnulty 同女侍應cheating?
每集2個角度每人半粒鐘,如果只係cheating我想知點拍到咁多季

2pair人4個角度,佢地老婆/老公都有份
由cheating開始講埋佢地平時生活/背景/屋企人關係再發展落去 etc..
有無人睇緊the affair?

我覺得幾正, 演員acting同對白都好出色

https://www.youtube.com/watch?v=iQ9a9g6LVuI
睇左1集,唔錯
係見到the wire條友有D唔開胃

睇到S3你就會心諗點解套劇爛成咁 再猶豫棄唔棄劇好
其實係咪一直都係講Mcnulty 同女侍應cheating?
每集2個角度每人半粒鐘,如果只係cheating我想知點拍到咁多季

2pair人4個角度,佢地老婆/老公都有份
由cheating開始講埋佢地平時生活/背景/屋企人關係再發展落去 etc..

同埋有少少懸疑成份 因為某條友死左
呀 你提左我
之前prime day開左amazon prime 買野
Prime video mark左成堆野都未睇
唔知睇咩劇好

想睇咩類型
科幻
近幾年睇劇進度

Homeland S06E12
The Walking Dead S07E16
Fear the Walking Dead S03E16
Arrow S03E23
Agents of S.H.I.E.L.D. S03E22
The X-Files S10E06
The Last Ship S04E10
Black Mirror S04E06
Sherlock S04E03
The Strain S02E13
The Last Man on Earth S02E18
Game of Thrones S07E07
Better Call Saul S01E10
Stranger Things S02E09
Gotham S03E22
Daredevil S01E13
Westworld S02E10
The OA S01E08
Jessica Jones S01E13
The Americans S01E13
Masters of Sex S01E12
Mindhunter S01E10
Altered Carbon S01E10
Dark S01E10
Star Trek: Discovery S01E15
The Mechanism S01E08
Marvel's The Punisher S01E13
https://www.imdb.com/search/title?genres=sci_fi&sort=user_rating,desc&title_type=tv_series,mini_series&num_votes=5000,&pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=f85d9bf4-1542-48d1-a7f9-48ac82dd85e7&pf_rd_r=DVCXC3ZMHMJ466EFH444&pf_rd_s=right-6&pf_rd_t=15506&pf_rd_i=toptv&ref_=chttvtp_gnr_20

點解handmaid會歸類做SF
chief同佢講let you know if have update, 形住係有野
睇緊套叫the party既
個cast 好勁

睇左兩集castle rock
又係粒粒星明明卡士好勁
但真係幾悶睇到想訓咁滯
Guardians 3 Rumor: Disney Meeting With James Gunn For Possible Rehiring

好肉酸
琴日勁夜先有中字
陣間食飯睇

都係BLL娛樂性勁啲
BLL淨係睇Reese幾bitch已經好正
Sharp objects我覺得係之後會再爆, 但配角係唔夠搶比起BLL

硬係覺得今集Camille叫佢阿媽全名係有d野, 仲有amma都好似關事

sharp objects一路等緊d震撼野發生
BLL就幾條線發展 有沉重有輕鬆搞笑
一路睇覺得佢老母係兇手 woman in white,amma可能都有份
chief同佢講let you know if have update, 形住係有野

adora咁緊張單case查到邊係咪想control哂所有野 (rule the town )
同埋係咪佢有份殺人所以想知查成點
佢同個chief好似有路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞