美劇集中討論區 (22)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有無啲類似 killing eve 既劇可以介紹
其實冇乜邊套係完全似killing eve

如果部份似
一樣係殺手做主角+dark comedy: barry
同一個style既笑料: fleabag
有火花既cat and mouse兵捉賊: hannibal / luther
Utopia?

氣氛有D似
雖然故事完全唔似
咁end of the fking world都得
終於睇哂Succession
後悔冇早D睇但好彩冇走寶
Kendall my boy

呢幕真係正到 一路睇一路笑撚到震
每月Preacher吹奏區
有無link?
期待好似BLL 咁一集變神劇

amma 似係關鍵人物
唔小心被劇透sharp objects書既兇手

平時一路追討論post都好驚比人透
由ep1開始有人估amma身世
一睇佢地個theory我已經信左
有無link?

好難搵返exactly邊個comment
但周圍都有theory, 可以追返每集討論post
https://www.reddit.com/r/sharpobjects/
btw記住揀入tv only既episode discussion
入book reader post=直線劇透自己

有無link?
話事話
得返2集都無咩料到既?
又話s1就完

amma 似係關鍵人物

如果有amma做細妹每日生活應該點過
The Romanoffs – Official Teaser #2 | Prime Video
https://www.youtube.com/watch?v=sbqQ6pHct64

From the creator of Mad Men, The Romanoffs is a contemporary anthology series set around the globe featuring eight separate stories about people who believe themselves to be descendants of the Russian royal family. Starring Aaron Eckhart, Diane Lane, Isabelle Huppert, Christina Hendricks, John Slattery, Amanda Peet, Jack Huston, Kathryn Hahn, Noah Wyle, Paul Reiser, Andrew Rannells and more.
比今集最尾嚇親

有無link?
話事話
得返2集都無咩料到既?
又話s1就完

amma 似係關鍵人物

比今集最尾嚇親

未睇今集 今晚睇
日日爆你大穫夜晚再同你講唔好意思我無心架當無事發生過

有無link?
話事話
得返2集都無咩料到既?
又話s1就完

amma 似係關鍵人物

日日爆你大穫夜晚再同你講唔好意思我無心架當無事發生過

sis
please don't be mad

過兩日突然發覺自己唔係最受注目果個就喪跑入森林
史蒂芬金驚悚舞台故事待續!Hulu續訂《Castle Rock》第二季
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20180815/003.html

Hulu 由 J.J.亞伯拉罕執行製作、以恐怖大師史蒂芬金最喜愛的舞台-「城堡岩」為背景的驚悚美劇《城堡岩》(Castle Rock)上線不到半個月,日前宣布續訂第二季。

Hulu 表示《城堡岩》是該平台首季表現最成功的原創影集,同時也是上線首週與第二週最多人觀看的影集。

《城堡岩》第一季劇情描述律師接到來自鯊堡監獄神秘死囚的電話而返回家鄉城堡岩,隨後在小鎮掀起陣陣波瀾。《月光下的藍色男孩》安德烈荷蘭(Andre Holland)、奧斯卡影后西西史派克(Sissy Spacek)、《男人兩個半》梅蘭妮萊恩斯基(Melanie Lynskey)、《暫時停止呼吸》珍莉薇(Jane Levy)、《漫威夜魔俠》史考特葛倫(Scott Glenn)以及《牠》比爾史柯斯嘉(Bill Skarsgård)領銜主演。

由於《城堡岩》每一季聚焦不同人物與故事,據悉第二季將由全新的卡司演出。
呢排好似好靜 係咪因為冇乜野好睇
呢排掛住追動畫同睇Netflix d真人show
呢排好似好靜 係咪因為冇乜野好睇
呢排掛住追動畫同睇Netflix d真人show

求動畫推介
真人show係咪你講過果套dark tourist
果段俾佢嚇咗幾次
一入屋個白衣細路出黎,俾佢嚇一次,跟住入咗房,主角阿媽偷窺佢地果陣,又俾佢嚇一嚇,諗住咁就完,點知個細路又彈出黎
最後睇完呆咗
都係大路野
我的英雄校園 動畫好熱血
Grand blue,黑社會超能力女兒,後街女孩
呢幾套笑到仆街
工作細胞幾得意

真人show早排睇左套講單銀行劫案+殺人案好好睇
重有d講煮野食同飲酒
同埋睇杜汶澤套走佬去臺灣
之前唔知有呢套野
darius個角色幾得意
但Donald glover扮個creepy白人真係好神喎
我後面上網睇劇評先知原來係佢黎 睇個時完全感覺唔到
睇左一個月先睇哂the Americans 追得最慢既一套劇

睇到最尾好sad 特別Stan呆企之後退開讓路
仲有paige企月台 Philip同Elizabeth個表情
不過係nina死左之後我對所有角色已經無哂感情
睇完又諗 過多廿幾年就會有Facebook Skype之類
到時日日兩地視象call都得 唔使sad喎

諗緊下一套追乜劇 最近有咩推介
我都唔小心比人劇透左書個凶手,聽聽下 sharp objects podcast唔小心比人透左,不過我都會睇埋落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞