美劇集中討論區 (22)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Jack Ryan
依家邊度仲有得上網睇劇?
我都覺船仔個到好warm 即係就算有幾多利益、陰謀野
但deep down佢地都真係愛、重視兄弟 其他野唔會真係破壞到份感情
最多都係口角、冷戰下

我都記得之前條女話咩半年先上一次床
如果roman真係gay 應該係怕logan先唔敢come out
俾logan知佢係gay可能會更加嫌棄呢個仔
我肯定就算Kendall同stewy sandy真係成到事
都係會俾佢地screw him around 所以搞唔成反而仲好

點知shiv細過roman 好似無提到
其實暫時都睇唔到shiv幾有能力 佢仲係成日俾人迫佢利用老豆既關係
而且覺得佢太好勝、唔輸得 但又無乜料

我本身諗Kendall兩個仔女可能領養 但又覺得logan應該唔會接受領養既孫
sharp objects ep1 慢到
而家無乜劇情show到邊個真係有料
就算logan有權有勢有人脈有威望 但跟唔到新時代已經死撚緊
頭幾集係好慢
之後E6就開始OK
唔狗生存唔到 睇下kendall呢啲唔夠狗既人咩下場
shiv夠自私幾夠膽,所以finale先叫贏咗少少
佢同tom之間tom幾慘,不過又諗起tom私底下都仆街
都係想痴人地屋企先同shiv 食得鹹魚抵得渴
我覺得Tom似遲d會比greg鍊住春袋 比佢食返轉頭
cruise單野兩個同一條船

shiv睇落係咁多個仔女入面叫醒少少果個 起碼做到啲野
但見到有人話 i'm shiv fucking roy果度佢有機會比條友錄左音 條友無啦啦問佢who are you
btw等睇logan每季打沉一個仔女
Greg仲知道Kendall累死個waiter
下季分分鐘Tom, Kendall 做死greg都唔奇
佢地3個其實可以team up 好多敵人
個Marcia同自己個仔陰陰濕濕謀緊佢地屋企好多野
仲有個Stewy+阿叔呢team又係
之後一個唔覺意 癲佬Connor真係走去選總統
劇本就似係個Senator會贏初選,但選選下最後會輸俾Logan
Connor真係選都唔奇

咁多條線係Roman最悶
太正路無乜特別

都覺得之後都集中講election shiv應該會開始重戲份
connor 佢條女唔知想知

相反 開頭覺得roman最黑人憎典型廢二世祖但睇睇下又幾吸引好撚搞笑
佢勁介意老豆老母期望 其實勁裙腳
佢老母叫佢娶隻雞 you should marry that one
之後佢真係認真考慮 笑撚死我
仲有好多其他野都好正
不過雖然佢係仆街但間唔中feel到roman其實都鍚kendall (drug house果次 )

同埋佢係咪gay 之後可能會講
我覺得roman其實係幾兄弟姊妹當中最重感情
對老豆都係 好想得到logan認同
logan叫佢監住日本單project 佢就好緊張成日同Kendall提住
一黎想曬命 二黎真係好著緊老豆係咪著緊佢 其實都幾sad

我都feel到佢陣gay vibe
唔知係演員本身外表有gay味 定係角色設定上係gay
最尾個金髮女人話無同roman上過床可能係暗示黎

ep10佢地3個喺架船仔果幕好warm 第一次見咁溫馨
Roman好想有人讚佢欣賞佢做既野,好介意老豆老母點睇佢
不過都幾無料扮四條feel 見佢返去寫字樓都唔係想做野 好辛苦
如果唔係佢趕住射 支火箭唔會爆

佢之前條女都比佢推開 淨係試過用電話
平時講笑有d jokes都gaygay地,同個gym佬睇落有啲火花
我都覺船仔個到好warm 即係就算有幾多利益、陰謀野
但deep down佢地都真係愛、重視兄弟 其他野唔會真係破壞到份感情
最多都係口角、冷戰下

我都記得之前條女話咩半年先上一次床
如果roman真係gay 應該係怕logan先唔敢come out
俾logan知佢係gay可能會更加嫌棄呢個仔

屋企人冇隔夜仇
但可惜個個比老豆搞到性格有缺憾
logan細個應該都係經歷過d痴線野先會咁對班仔女 EP7見到佢背隻好多疤痕

btw roman其實係咪有仔女
開頭同thanksgiving果集見到佢同條女(定其實係佢老婆? )成日同個細路一齊
succession logan plot armour defense + 100
kendell 講 fuck off都無佢老豆個勢

kendall由一出場開始幾時試過有勢?
相反logan一出黎講野/屌鳩人真係壓到場

利申team kendall
輸比plot armour

其實邊忽plot armor
由頭到尾都係輸自己
輸冇自信關鍵時刻又成日動搖衰多口/做錯決定/信錯人/黑仔又冇人緣etc
Vote of no con無啦啦close airspace

突發野冇計
但主因係契弟Roman

所以咪話佢plot armour
不過kendell都做唔到d咩架啦
Plot armour到咁撚誇張都話無
淨係no confidence vote有半枱人無啦啦反口
又無啦啦空管
已經夠晒離譜啦

反口不嬲有迹可尋 個個牆頭草
kendall唔出現淨係對住老豆roman即刻龜縮,全部人要面對面對住logan投都大壓力
空管要話係plot armor唔拗啦
唔係kendall一開頭打草驚蛇call個女人,洗搞到佢出黎投票
frank都叫左佢唔好打
如果kendall照計劃進行親身去開會壓場 唔好多口,就唔撚洗去救果一票
所以唔覺得話佢輸在plot armor
Kendall成日對住老豆講野口窒窒 真係抵佢唔成事

佢始終對佢老豆有種由心底生出既恐懼 想睇佢之後點突破

kendall雖然廢但睇到幾同情佢 雖然其實真係唔係做ceo既料
但支持佢 想睇佢贏一次,不過又唔爭氣,成日痴住條奸鬼Stewy永遠都冇運行

佢地幾個仔女都比老豆搞到唔正常
Connor最嚴重 精神上
Kendall無個種氣場 好易俾人食住 俾人感覺就係push over咁
本身見佢終於反抗老豆 結果最尾又喊撚住i am sorry dad
佢真係一關鍵時期就自作孽搵野搞

其實kendall shiv roman呢三個點排大細
connor大佬 之後kendall shiv roman
同埋點解Kendall兩個仔女似領養唔似親生 個女明顯啡色人種

Kendall自信心低又騰雞 處事timing又唔好,冇乜邊個真係撐佢
成日信錯人比人利用

睇果陣都有諗過呢個問題
connor係logan同大婆生= 最大佬
kendall shiv roman係二奶生,kendall係大佬 之後應該係roman 最細係shiv
之前睇我一路以為roman先係最細 但其實係shiv
個女可能係同再之前既女人生
我肯定就算Kendall同stewy sandy真係成到事
都係會俾佢地screw him around 所以搞唔成反而仲好

點知shiv細過roman 好似無提到
其實暫時都睇唔到shiv幾有能力 佢仲係成日俾人迫佢利用老豆既關係
而且覺得佢太好勝、唔輸得 但又無乜料

我本身諗Kendall兩個仔女可能領養 但又覺得logan應該唔會接受領養既孫

肯定係伏黎 兩條友謀左佢地好耐,由一開始搵stewy加入
hbo個網話shiv係youngest child
雖然所有野都係黎至佢屋企,但shiv起碼識得利用返d野威脅自己老豆
迫佢妥協咗少少 雖然我諗logan都有shiv痛腳喺手 但未用
對比起成班仔女 shiv叫有d主見算識玩架喇

唔知點解覺得佢個女可能係同kendall去救票果個女人既女生
有幕佢打比有份投票果個女人 但係佢個女聽電話,好似係深膚色
佢地d對話好似有少少尷尬/曾經有路 咁既feel
冇耐性/想睇查案既人唔啱睇sharp objects
Kidding ep1已出 early release
JACK RYAN 點點點?
DL緊第1集
我都記得 有個scene係佢正印女友同兩個細路睇個套咩火雞電影
但個兩個細路又無叫過roman做老豆 所以都幾混淆
唔知係咪特登唔講明d關係住
所以Kendall其實真係幾撚蠢下
logan唔肯放手都有呢個因素

roman竟然係shiv呀哥 感覺似細佬多
不過覺得佢兩個關係最有趣 比起同Kendall多左份默契咁

>>唔知點解覺得佢個女可能係同kendall去救票果個女人既女生
都有可能
roman唔係未結婚咩
佢有講過話既然shiv都結咁佢都想結 仲問個金髮女人要唔要同佢結
我開頭已經估...唔會咁老土..真係佢做架嘛?
睇到finale,我以為自己好醒,
點撚知

果然係gone girl 作者
想之後講多啲roman私人生活
仲有Marcia背景又係好神秘
: i wanted to do some good things
do good things
be a fuckin' nurse

agger roman好似細佬
shiv似家姐

見過有人話roman頭一兩集好似有戴住結婚戒指 我都冇留意
其實我覺得呢套野重點都唔係查案解謎
character study成份重好多
一路睇落去都冇乜點介意邊個殺人,我想睇佢地呢家人之間點解決多啲

但gone girl真係估唔到之後會咁發展 好峰迴路轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞