Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
load 入地圖要成10分鐘
直連
------------------ 大路
| |
========= 高速
========= 高速
| |
------------------ 大路
頂。。。d space食曬
直連條路係平均分布
試下reboot部機
我懷疑隻game有memory leak
成日玩玩下就越嚟越lag
每次按save game都驚佢CTD
但reboot完又順返晒
高速公路出口到入城盡量唔好擺交通燈
現實中嘅高速公路出口都唔會有交通燈
留意睇下大路嘅車係上高速定只係路過
唔上高速就唔好俾佢入呢條大路
route佢行城入面其他路
留番條大路專俾高速出入車用
總之用嚟做出口同連接出口嘅大路
都要保持乾淨冇其他車用
冇圖唔係好理解到
1. 路口距離太短,想噉起就要 sync traffic signal
2. 左下角冇車轉左,左面肯定唔夠連接點,塞晒落呢度
Lane utilization 冇問題
1. 路口距離太短,想噉起就要 sync traffic signal
2. 左下角冇車轉左,左面肯定唔夠連接點,塞晒落呢度
Lane utilization 冇問題

[edit]間距咁近肯定要當單一 offset intersection 處理
咁都估到左面無連接
因為左面係高速公路出入口無位起了
32gb ecc ram
屌我32gb ram一開game玩就比佢chur左我99%

唔知你咩設計啦,地面出入口咪加條天橋或者隧道,如果淨係出入口都可以睇下轉唔轉交匯處
可能你呢度可以改咗右面做出入口,噉左面就繼續架空畀地面街道連接
Loading Asset chur ram ,del 咁廢asset

北陸地區一塊平地,無地形跟畫路,好難諗點畫火車站同路
所以太平都唔係太好玩
自己起座山
平地我只識畫Grid ,Grid 比較難就Public Transport Network
最後覺得唔夠位發展, 又會想炸左座山佢
81 tiles mod
係HKG Map 開81 tile 唔算夠,發展晒成個九龍,同半個新界,最多17萬人口。
學淋病填海

尋日起起下城見到呢棟樓冇水
我心諗我呢個城抽水供電爆撚曬標,樣樣高科技,更何況你棟樓放正係碼頭隔離,後面就係商業區
你會冇水?

原來水管啱啱好冇拉到
求隔黎果棟建築物 好似中港碼頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞