Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
新DLC d factory 最好開新區起,完全唔識點可以用舊區upgrade做新dlc d building
On built in mod unlimited oil 或者用extra landscape tool 畫新資源區
Oil,ore 個game 開得太快,唔夠10幾年就開晒
我考慮緊出城車同城內車統一用軌
裝新DLC後,未起過新工業,貨物比以前未裝,成日叫不足
新手入坑, 減價買左4個DLC
想問下你地一個地圖玩到咩情況先會開個新地圖
其實我唔係好明新dlc個倉庫係點用 一起親 佢就狂入口d原材料咁 成條路full曬 有冇得set個倉只for當地工業咁架。
Traffic Manager: President Edition作者更新未
收費站收唔到錢
有修正版 頂住先
直到部機
個入坑5個月,起400小時,畫過2個圖,第1個圖因為有bug fail to load ,所以開新圖
我想問個底點show個氣溫?要dlc?
Snowfall 限定
可以考慮城內同城際、客運同貨運路軌分開,可以避免城內班次受阻
(東鐵
咁巴打覺得呢個dlc好玩嗎?
純粹為咗電車

佢啲雪地 地圖唔好玩
係會全年360都會有雪
唔係四季咁樣
新dlc 容易賺錢到死
單一計個石油出口 , 賺3萬
仲要個石油區域唔大 都可以有咁嘅威力
ps.記住要將所有倉庫set做清空
唔係佢會蝕本入口
我set empty 都同我入滿嗰倉
有啲工廠唔識拎原材料跟住就冇production
係啊 好奇怪 如果可以好似火車站咁set只接受本地既野 咁就好啦
唔會唔識拎㗎喎, 係咪塞車呀
賺錢到仆死
高速公路 通往 貨運碼頭及 貨運機場 要經過 三條收費段

收入都有7000,
條高速公路熱鬧到仆街
原材料入口出口
高工業稅收
本來已經易賺,而家仲易, 完全變左畫畫game...
係🤦, 以前好好地地可以平衡收入, 依家直情係暴富
以前去到後期都差唔多唔洗點理收入都夠錢
我直頭無限錢玩造景算
諗起上次Parklife個賺錢大法
就算冇落雪,溫度越低供暖需求越高。冇駁暖氣,電用多一倍。
電車在沒有On TM : PE 下,作高速跨區light rail ,Cims 會優先使用 ?
係, 到路口會優先轉燈
電車純粹做區內運輸
舊城區政策, 大型運輸車輛
ps4 版冇mod, 起幾多線都好啲車都係跟最短程個個路線行,搞到勁塞,係咪冇辦法解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞