Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
INDUSTRY 白痴問題:
點解我個工業區 Extractor Buildings 出貨車10架先有1架運去 Processing Buildings,多數運出去公路? 搞到 Processing Buildings 成日話 Not Enough Raw Materials
https://youtu.be/Lgxf6P_fVao
A Professional City Planner Builds His Ideal City in "Cities Skylines"
試過閂晒 啲 mod 但變左 load 唔到個 save 係咪即係要劈掉重練
其實都幾常要咁做, 一般save 都支撐不到半年。。。 如果有mod, 除非你完全清楚你d mod 係咩情況。。。
起完貨運機場,貨櫃碼頭依然有飛機起飛
香城北部發展逢勃
玩game都有港豬噢
香城港豬噢主要運貨,非運蝗客
天水圍、米埔一帶一大片土,規劃都麻煩
人口大約卡住136k,住宅需求中,係咪一定劃新區,先可以塞更多人?
Object reference not set to an instance of an object [System.NullReferenceException]

Details:
No details

請問依個係咩錯?
冇地就明日大
呢個係咩地圖
customized map ,畫到好似,有好多細節位開map 執過
巴打好勁
介唔介意share上黎
打錯 ,畫得好屎。
地形好多start 之後平整過,香港地形圖太多slope 。對外公路禁開mod 畫,超核突
馬料水已經填海
第一次玩到個城有70K 人口
D 入城公路塞到痴左線
冇睇到又po咗一次
有tram 版LRT站,打算起馬鞍山經西貢到紅磡輕軌
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1564762222
輕你老母軌
1. 有 Train Converter 唔會需要擔心呢個問題,原生只係方便啲
2. 想講而家輕型鐵路同重鐵一樣用重軌唔會係輕軌,小火車輕便鐵路先會輕軌
Train Convert 同MOM經常cause error ,壞Save ,唔敢再用
原生電車成本低過火車幾皮
> 原生電車成本低過火車幾皮
你唔好講vanilla地鐵
個人用vanilla火車嘅,車站成本有時自己校,有時唔理
隻game財政成本mechanics是但啦,經濟都係Parklife同Industries之後先易快速賺大錢
求share
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞