Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
想請問steam mod點下載 訂閱左都無show比我下載既? 同埋開左無限石油 但又繼續扣⋯
Subscribe 咗之後一開steam 就自動download
mod 既話 subscribe 左未必代表開埋,可能要去enable 佢。。 content manager 入面。
請問仲有無類似清廢棄建築既mod 舊果啲會出erro
嘩Park life咁多野玩既
唔記得打字

想問點解工業區都仲係郁都唔郁下 第一次玩開咗個城去到千幾人口個工業區都係完全唔撚起,依家開過個想好好咁解決依個疑問 之前嗰個9百幾人唔撚做嘢

定係直接淨係玩商業加辦公區?但之前個save又係辦公唔會發展,明明已經好撚多人讀到大學
1. 就業率呢?
2. 睇下條RCI bar,咁少人High-density commerical係可以夠職位滿足就業需求
其實得果幾丁友,一起commercial幾乎已經全民就業,無人會去做廠
強烈建議Natural Disaster應該加入Minor但係全面既災難
例如暴雨引發既區域水浸,暴風雪,颱風,山火 (唔係城市火災) 等等
再加相應既緊急Policy
真正考驗城市規劃同應變,而唔係好似依家拍災難片咁
你諗多左啦,人地個team 都不知有無20人, 不會整d 複雜野。
咁唯有靠Mod
Vanilla 探索緊點玩
真係比simcity4易玩好多
但我上一個城1200人有900人都唔做嘢 我返到去再cap
兩大考驗
1. 工業區起左鐵路,開埋Industrial Space Planning
2. 高密度區域

佢地spawn既車輛可以令一個城市癱瘓
裝埋TMPE off vehicle despawn仲可以體驗地球停轉日
整啲地方係school out 或者用mod 叫啲人唔理咩教育程度都返industrial
好開心啊出左switch版
用tmpe改行車線轉出轉入/直行?
定係改燈口
唔明伙講咩。

大路都會有出入口,你可以選擇不比d 車過十字路口,淨係比d 車小路入大路,大路優先。 咁樣,就不需要有燈口位啦。
或者應該咁問,點樣用TMPE令六線有用? 甚至乎六線既作用係咩?

你講個設計係咪類似咁樣?

如果話改行車線強制轉向某一條線我剩係諗到依個功能
想問下假設用1080+16gb ram
又會去workshop裝大約400模組
大概可以順暢玩幾多人口

好愛隻game 當年一出即買
點知電腦壞左2年 下個月終於砌新機
定係應該努力再儲錢上32gb
當年得8gb ram玩到5萬已經就死機
今次想至少20萬
你畫得無錯無錯。

六線既話十字路口右轉都有少少用既。 不過如果可以都盡量少整十字路口。 例如用左轉出去之後再起橋過大路。 總之發揮你既想像力。

lane connector 就係咁用。。。
我都不知你可以玩幾耐, 應該仲玩到一排既。。。
https://youtu.be/yITr127KZtQ

另外呢條片幾好你認識下不同十字路口都好,我最鐘意ddi.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞